Acid hialuronic pentru marirea buzelor

Augmentarea buzelor este o procedura cosmetica care ofera buze mai pline si mai voluminoase. Cea mai cunoscuta metoda de augumentare a buzelor este injectarea cu filler dermal.

Exista numeroase tipuri de fillerele dermale care se injecteaza in buze sau in jurul gurii. Dar cele mai des folosite la ora actuala sunt produsele care contin substante similare acidului hialuronic. Acidul hialuronic este o substanta naturala care se gaseste in corp. El ajuta la cresterea volumului buzelor dumneavoastra.

Colagenul, la un moment dat cel mai folosit filler dermal, este din ce in ce mai rar folosit. Optiunile de fillere dermal din ziua de azi sunt mai putin periculoase, iar efectul lor dureaza mai mult.

Injectiile cu grasime sau implanturile sunt alte metode de marire a buzelor dumneavoastra. Insa si acestea sunt folosite mai rar pentru ca rezultatele oferite variaza si riscul de aparitie a efectelor secundare este mai mare.

Folosirea fillerelor cu acid hialuronic pentru buze

Acestea imbunatatesc aspectul buzelor dumneavoastra adaugand: :

- Volum;
- Forma;
- Structura.

Pe piata exista mai multe tipuri de fillerele.

Beneficiile fillerelor cu acid hialuronic

Odata injectat, gelul din filler sustine si remodeleaza tesutul buzelor.

Beneficiile folosirii unui astfel de filler dermal sunt:

- Control asupra volumului buzelor. Cantitatea de acid hialuronic injectata poate fi controlata , asadar doctorul dumneavoastra are control atunci cand ofera buzelor dumneavoastra volum.

- Pasi graduali in aplicarea tratamentului. Injectiile pot fi aplicate gradual pe parcursul mai multor sedinte pana se obtine rezultatul dorit.

- Umflaturile se dizolva usor. Orice umflatura sau nodul se dizolva usor.

- Vanatai putine. Spre deosebire de alte fillere dermale acestea produc mai putine vanatai si umflaturi.

- Rezultate mai indelungate. Rezultatele sunt vizibile pe termen mai lung spre deosebire de alte fillere, dar nu sunt permanente.

- Reactiile alergice sunt minime. Deoarece aceste fillere sunt create din substante similare cu cele gasite in corpul uman, ele nu produc reactii alergice. Daca sunteti alergic la lidocaina anuntati medicul dinainte.

La ce va puteti astepta in timpul procedurii?

Techinicile de injectare cu fillere de marire a buzelor se pot face usor si rapid in biroul medicului specialist. Inainte deinjectare doctorul va poate administra un anestezic local pentru a reduce discomfortul. Uneori se pot aplica iniante de tratament injectii de blocare a nevilor pentru a amorti in totalitate buzele. Acestea sunt similare cu injectiile anestezice administrate de stomatolog pentru a va amorti cavitatea bucala.

Dupa marcarea zonelor ce vor fi supuse tratamentului, medicul specialist va va injecta fillerul in buze folosind niste ace foarte subtiri.

Dupa injectare va fi nevoie sa aplicati gheata in zona injectata pentru a reduce discomfortul si a controla inflamarea acesteia. Atentie insa, nu e bine sa exercitati presiune asupra acestei zone.

Evitati imediat dupa procedura sa folositi produse cosmetice precum rujul.

Efecte secundare si riscuri

Efectele secundare ale injectarii buzelor cu acid hialuronic sunt temporare si ar trebui sa tina pana la cateva zile de la procedura. Acestea includ:

- Sangerarea zonei injectate;
- Inflamarea si invinetirea;
- Roseata si sensibilitate a zonei;
- Efectele mai severe includ:
- Umflare severa si persistenta sau invinetire ce tine mai mult de 10 zile;
- Noduli si neregularitati la nivelul buzelor;
- Buze asimetrice;
- Infectarea zonei;
- Injectarea intr-un vas de sange ceea ce poate cauza pierderea tesutului;
- Ulcerarea sau cicatrizarea buzelor;
- Reactie alergica care poate cauza inrosire, umflare si mancarime in jurul buzelor.

Contactati imediat medicul dumneavoastra daca sesizati umflare excesiva sau faceti febra.

Este agumentarea buzelor potrivita pentru dumneavoastra?

Inainte de a apela la un astfel de tratament intrebati-va de ce doriti sa va modificati aspectul buzelor dumneavoastra.Nu faceti acest pas decat atunci cand sunteti 100% convins/a ca doriti acest lucru.

De asemenea, e important ca asteptarile dumneavoastra sa fie realiste. Aceasta procedura va va oferi buze mai pline si mai proeminente, insa tot dumneavoastra veti fi cand veti iesi din biroul doctorului.

Medicul specialist va discuta cu dumneavoastra despre optiunile pro si contra agumentarii buzelor si va va ajuta sa decideti care tehnica vi se potriveste cel mai bine. S-ar putea sa nu fiti candidatul potrivit daca aveti:

- O infectie precum herpes oral;
- Diabet;
- Lupus;
- Probleme de coagulare a sangelui.

Daca aveti o istorie mai veche privind aparitia herpesului oral atunci mentionati acest aspect medicului. Informati-l si asupra alergiilor pe care stiti ca le aveti, in special daca este forma de alergie la lidocaina. Daca luati medicamente sau suplimente e bine ca medicul dumneavoastra sa stie de acestea inainte de procedura.

Alegerea specialistului potrivit

Dintre cei care pot face un astfel de tratament se numara:

- Chirurgul plastician;
- Medicul dermatolog;
- Chirurgul cosmetician.

Este foarte important sa gasiti un medic care este calificat intr-o astfel de procedura, dar care si are experienta. Nu apelati la oricine, pentru ca augumentarea buzelor implica o serie de riscuri.

Atunci cand alegeti specialistul care sa va apliceun astfelde tratament intrebati daca a mai facut astfel de injectii si cereti poze inainte si dupa cu pacienti pe care acesta i-a tratat.

Formular pentru detalii despre procedura si pret

 

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.