Marire penis

Cunoscuta si sub numele de faloplastie este o procedura chirurgicala care poate creste permanent dimensiunea penisului intre 2.5 si 4 cm. Alte proceduri asupra penisului au in vedere cresterea circumferintei acestuia. Aceste proceduri va va oferi mai multa incredere de sine.

Cand puteti apela la interventia de crestere a penisului

 • Daca vi se pare ca penisul dumneavoastra este mic in comparatie cu marimea corpului dumneavoastra;
 • Daca considerati ca veti primi mai multa incredere de sine dupa o astfel de interventie;
 • Daca ati fost diagnosticat cu micropenis sau cu boala Peyronie.

Alte proceduri asociate cu faloplastia

Barbatii care considera o astfel de interventie chirurgicala iau in considerare si liposuctia, implanturile mamare sau sculptarea abdomenului (asa zisele „six-packs” sau „patratele”).

Consideratii ale faloplastiei

Pro

 • Lungime si latime mai mare a penisului;
 • Incredere de sine crescuta si siguranta mai mare;
 • Simt crescut al masculinitatii si potentei.

Contra

 • Exista posibilitatea ca penisul dumneavoastra sa ramana la aceeasi dimensiune;
 • Pot ramane cicatrici, senzatie scazuta si erectii mai putin rigide;
 • Procedura este ireversibila.

Acestea sunt cele mai importante aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand va decideti sa apelati la o astfel de procedura. Daca doriti sa va focusati asupra aspectelor care va preocupa pe dumneavoastra atunci apelati la un chirurg estetician.

Cum se realizeaza o astfel de procedura?

Aproximativ o treime din penis se afla in corp, sub osul pubian. In timpul faloplastiei ligamentul suspensor este eliberat, ceea ce face ca penisul sa se extinda. Procedura se realizeaza printr-o incizie mica in zona pubiana, care mai apoi va fi acoperita de parul pubian. Desi aceasta procedura va rezulta in erectii orientate in jos nu va afecta functionarea normala a penisului.

In cazul anumitor pacienti scrotul este atasat de corpul penisului. Desprinderea partiala a a scrotului poate oferi aparenta unui penis mai lung. Aceasta este o procedura ce dureaza 20 minute.

Marirea circumferintei penisului se realizeaza prin transfer de grasime din alte zone ale corpului si plasarea acesteia cu ajutorul unei seringi in corpul penisului. Unii chirurgi apeleaza la o procedura mai avansata, ce presupune transferul plasmei bogate in plachete din propriul sange al pacientului. Ambele proceduri se realizeaza fara corpi straini si de aceea nu apare problema de respingere a tesutului.

Care sunt optiunile dumneavoastra?

Medicul dumneavoastra, in cazul in care va fi nevoie, va va recomanda sa slabiti pentru a imbunatati lungimea penisului dumneavoastra. Pentru unii barbati slabitul sau liposuctia poate fi o solutie buna, deoarece reducerea grasimi din regiunea pubiana duce la cresterea dimensiunii penisului , fara a fi nevoie de interventie chirurgicala.

In caz contrar, chirurgul dumneavoastra va va recomanda operatia. Pentru procedura de ingrosare a penisului vi se va face o incizie mica in zona pubiana. Pentru a ingrosa penisul cantitati mici de grasime procesata din corpul dumneavoastra va fi injectata in penis, pentru a-i mari circumferinta. In cazul in care apelati la tehnica de augumentare cu grefe de tesut propriu sau din banca de tesut (Alloderm), atunci acestea vor fi introduse la fel, prin incizii mici, pentru marirea acestuia.

Cat de evidente vor fi cicatricile dupa marirea penisului?

Inciziile sunt mici si se fac in zona pubiana, care ulterior va fi acoperita de par. Nu se va face nici o incizie pe corpul penisului. Uneori se vor face incizii suplimentare in spatele glandului penisului.

Consultatia initiala

In timpul consultatiei initiale veti putea discuta cu medicul chirurg asteptarile dumneavoastra de la aceasta interventie. Chirurgul estetician va va evalua ca si potential candidat pentru o astfel de interventie si va va oferi toate informatiile privind procedura in sine.

Mergeti la consultatie pregatiti sa raspundeti la o serie de intrebari privind istoria dumneavoastra medicala precum:

 • Interventii anterioare;
 • Probleme medicale anterioare si actuale;
 • Alergii si medicatia actuala.

Planul de tratament

Tinand cont de asteptarile dumneavoastra, trasaturile fizice, dar si de experienta chirurgului estetician, acesta va va oferi recomandari si informatii privind:

 • Procedura detaliata;
 • Rezultatele anticipate;
 • Costurile acestei interventii;
 • Riscuri si complicatii;
 • Optiuni privind anestezia;
 • Pregatirea pre-operatorie;
 • Starea dumneavoastra post-operatorie;
 • Va va arata fotografii inainte si dupa cu alte cazuri similare cu ale dumneavoastra.

Cum trebuie sa va pregatiti pentru faloplastie?

Chirurgul dumneavoastra va va oferi toate informatiile necesare si inainte de procedura va va recomanda sa:

 • Renuntati la fumat pentru a ajuta la vindecarea mai rapida;
 • Evitati sa luati aspirina, antiinflamatoare sau medicatie homeopata care poate contribui la o sangerare mai abundenta;
 • Hidratarea este extrem de importanta inainte si dupa interventie pentru o recuperare rapida.

Aceasta interventie se face in mod uzual fara internare, asadar va recomandam sa rugati un apropiat sa va insoteasca la interventie si dupa aceasta acasa.

Ce trebuie sa stiti inainte de interventie?

Interventia se poate realiza intr-un spital acreditat, in ambulatoriu sau in cabinetului medicului chirurg. In general, o astfel de interventie dureaza intre 1h – 1h si 30 min.

 • Vi se va administra medicatie pentru a va spori comfortul in timpul interventiei;
 • In functie de recomandarea medicului vi se va face anestezie generala sau locala;
 • Pentru siguranta dumneavoastra, in timpul interventiei se vor folosi multiple monitoare care sa va monitorizeze semnele vitale;
 • Dupa terminarea procedurii veti fi dus in salonul de recuperare, unde veti fi monitorizat in continuare.

Veti putea parasi spitalul numai dupa ce personalul medical va considera ca aveti o stare generala buna.

Perioada de recuperare dupa cresterea penisului

Imediat dupa interventie persoana care va va insoti va primi intructiuni detaliate despre ingrijirea dumneavoastra postoperatorie, inclusiv informatii privind:

 • Drenarea zonei;
 • Simptomele postoperatorii;
 • Potentiale complicatii.

Daca ati fost anesteziat total veti fi tinut la spital peste noapte. In cazul unei anestezii locale veti putea merge acasa in aceeasi zi. Penisul dumneavoastra va fi acoperit de pansamente, care vor trebui schimbate la anumite intervale. Veti primi medicatie pentru durere si vi se va prescrie un antibiotic pentru a preveni orice infectie.

Veti experimenta inflamatia si/sau inrosirea pielii dupa interventie.

Este important sa urmati toate instructiunile care vi le recomanda medicul estetician. Trebuie sa tineti cont ca perioada de recuperare difera de la un individ la altul.

In perioada de recuperare purtati un pansament compresiv si evitati activitati care necesita sa va incordati. Evitati sa ridicati lucruri grele cel putin o luna dupa interventie. Se recomanda un repaos sexual de 6 saptamani.

Medicul chirurg va va recomanda anumite exercitii de intindere daca este cazul. Veti vedea rezultatele acestei interventii dupa 3-6 luni.

Cat vor dura rezultatele operatiei de marire a penisului?

Reultatele augumentarii penisului sunt definitive. Daca vi s-a facut liposuctie in zona pubiana, luarea in greutate va putea afecta rezultatele. Daca vi s-a facut agumentare glandulara, vor fi nevoie de tratamente repetate.

Pentru o recuperare sanatoasa, dar si pentru rezultate care sa se mentina in timp tineti legatura cu medicul estetician.

Rezultate

Schimbari mici in structura nasului- uneori milimetrice- pot face o diferenta mare in ceea ce priveste aspectul nasului. Un chirurg plastician experimentat poate oferi rezultate satisfacatoare atat pentru dumneavoastra, cat si pentru el. Daca schimbarile mici nu sunt pe placul dumneavoastra, puteti sa optati pentru a doua interventie, dar trebuie sa asteptati cel putin un an.

Contactati-ne pentru detalii si pret operatie de marire a penisului

 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.