Labioplastie

Labioplastia este o interventie chirurgicala facuta cu scopul de a reduce dimensiunea labiilor mici – excesul de piele de pe fiecare parte a deschiderii vaginale. Unele femei iau in considerare labioplastia deoarece nu le place aspectul labiilor lor sau pentru ca acestea le cauzeaza disconfort. Aceasta fiind o decizie importanta ar trebui cantarita cu atentie. Este firesc si normal pentru o femeie sa aiba pliuri cutanate vizibile in jurul deschiderii vaginale, dar in cele mai multe cazuri, acest lucru nu ar trebui sa cauzeze probleme.

La ce sa va asteptati in cazul interventiei de labioplastie?

In timpul procedurii de labioplastie

O labioplastie poate fi realizata folosind fie un anestezic general sau un anestezic local cu sedare. Procedura implica scurtarea sau remodelarea buzelor vaginale. Tesutul nedorit este taiat cu ajutorul unui bisturiu sau, eventual, un laser, iar marginea nefixata poate fi cusuta cu cusaturi fine, dizolvabile. Intreaga procedura dureaza aproximativ una pana la doua ore. Unii pacienti sunt in stare sa mearga acasa in aceeasi zi.

Dupa procedura de labioplastie

Este posibil sa trebuiasca sa va luati timp liber de la munca pentru a va recupera. Aceasta recuperare poate dura cateva luni pentru piele, pentru a se vindeca complet.

In acest timp, trebuie sa:

  • Pastrati zona curata si fara infectii;
  • Purtati lenjerie si haine largi pentru a preveni frecarea;
  • Evitati sa intretineti relatii  sexuale  timp de cateva saptamani;
  • Utilizati prosoape sanitare in loc de tampoane pentru cateva saptamani;

Chirurgul dumneavoastra va va da sfaturi mai specifice pe care ar trebui, de asemenea, sa le urmati.

Riscuri care pot survenii in urma operatiei de labioplastie

In mod sigur dupa o labioplastie veti simti durere, vanatai si umflaturi  resimtite pana la doua saptamani. Urinatul si statul jos in aceasta perioada, ar putea fi, probabil, incomode, cu toate ca luati calmante pentru acest lucru.

O labioplastie  poate duce ocazional la:

  • Sangerare;
  • Infectie;
  • Cicatrizarea tesutului;
  • Sensibilitate redusa a organelor genitale.

Orice tip de operatiune poarta, de asemenea, un risc mic de:

  • Dezvoltare a unui cheag de sange intr-o vena;
  • Reactie alergica la anestezic.

Chirurgul ar trebui sa explice modul in care probabil aceste riscuri si complicatii ale procedurii de labioplastie pot aparea si modul in care acestea vor fi tratate in cazul in care au avut loc. Ocazional, pacientii nu sunt mutumiti de rezultat si doresc si o a doua interventie.   O labioplastie nu ar trebui sa fie efectuata pentru fetele mai tinere de 18 ani deoarece labiile lor pot continua sa creasca si sa se dezvolte dincolo de pubertate, pana la maturitate timpurie.

Contactati-ne pentru detalii si pret operatie labioplastie

 

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.