Augmentarea mamara

Marirea sanilor - de asemenea, cunoscuta sub numele de augmentare mamara - este o procedura chirurgicala efectuata pentru a creste dimensiunea sanilor. In timpul interventiei, implanturile mamare sunt plasate sub tesutul mamar sau sub muschii pieptului. Pentru unele femei, marirea sanilor este o modaliate de a imbunatati imaginea de sine si increderea in sine.

Pentru alte femei, marirea sanilor face parte din reconstructia sanului dupa o interventie chirugicala pentru cancerul de san sau alte conditii care afecteaza sanii. Daca va ganditi la marirea sanilor, consultati un chirurg plastician. Asigurati-va ca ati inteles ce implica o interventie chirurgicala, inclusiv posibilele riscuri, complicatii si ingrijirea ulterioara.

Motivele pentru care o femeie alege augmentarea mamara sunt strict personale.

Augumentarea mamara va poate ajuta la:

 • Imbunatatirea aspectului fizic al sanilor daca simtiti ca sunt prea mici sau daca dimensiunea unui san este mai mica decat a celuilalt;
 • Ajustarea si reducerea sanilor dupa nastere;
 • Reconstructia sanilor dupa o operatie pentru cancer sau alte probleme;
 • Imbunatatirea imaginii si a stimei de sine.

Discutati despre asteptarile dumneavoastra cu medicul pentru a vedea daca sunt realiste si pentru a stabili metoda ideala de tratament.

Riscurile augumentarii mamare sunt:

 • Cicatrizarea tesutului care distorsioneaza forma implantului de san;
 • Durerea sanilor;
 • Infectia;
 • Schimbari in senzatie la nivelul sanilor, uneori temporara;
 • Ruptura implantului sau slabirea tesutului.

Pentru a corecta oricare dintre aceste complicatii, este necesara o alta interventie.

Cum trebuie sa va pregatiti pentru augmentarea mamara:

Initial, trebuie sa consultati un chirurg plastician in legatura cu preferintele legate de forma, senzatie si aspectul sanilor. Chirurgul va va prezenta diferite tipuri de implanturi, cat si optiuni legate de tehnicile de operatie.

Trebuie sa luati in considerare urmatoarele lucruri:

 • Implanturile mamare nu vor preveni coborarea sanilor, pentru acest proces este nevoie de un lifting dupa augmentarea mamara;
 • Nu este garantat faptul ca implanturile vor rezista toata viata, sunt posibile rupturi de implant. De asemenea, sanii vor imbatrani cu varsta, iar factori precum cresterea in greutate sau scaderea in greutate va pot afecta aspectul sanilor;
 • Mamografia poate fi mai complicata;
 • Pot afecta alaptarea;

Daca v-ati decis in privinta operatiei, este necesar sa faceti o mamografie, iar doctorul de asemenea va poate limita consumul anumitor medicamente (de exemplu aspirina, pentru a preveni sangerarea). Va este recomandat si sa nu fumati pentru o anumita perioada de timp inainte de operatie.

La ce va puteti astepta dupa augmentarea mamara?

Augumentarea chirurgicala se poate face in centre chirurgicale sau in regim ambulatoriu. Este probabil sa aveti permisiunea de a merge acasa in aceeasi zi. In unele cazuri, augumentarea mamara se face in timpul anesteziei locale - in care esti treaz si doar zona sanilor este amortita. In majoritatea cazurilor, augumentarea mamara se face sub anestezie generala- nu sunteti constient pe timpul operatiei.

Pentru a insera implantul, chirurgul va va face o singura incizie in unul dintre urmatoarele locuri:

 • sub san;
 • sub brat;
 • in jurul mamelonului.

Dupa incizie, chirurgul va va separa tesutul sanului de muschii si tesutul conjunctiv din piept. Se creeaza un buzunar fie in spatele sau in fata muschiului pectoral. Chirurgul va insera implantul in buzunar si in spatele mamelonului dvs.

Implanturile saline sunt inserate goale si apoi umplute cu apa cu sare sterile dupa ce sunt pozitionate. Implanturile cu silicon sunt pre-umplute cu silicon (cunoscute si sub forma scurta de silicoane).

Cand implantul mamar este pozitionat, incizia va fi inchisa - de obicei cu suturi - si de bandaje adezive.

Dupa operatia de marire a sanilor

Sunt posibile aparitia unor iritatii si umflarea zonei timp de cateva saptamani. Sunt posibile si anumite vanatai. Cicatricile nu vor disparea complet, dar vor scadea treptat cu timpul.

In timp ce va aflati in procesul de vindecare, puteti purta un bandaj sau o bustiera sport pentru sustinere si pentru pozitionarea sanilor. Chirurgul va poate recomanda anumite medicamente pentru durere.

Urmati instructiunile chirurgului cand va intoarceti la activitatile de zi cu zi. Daca nu aveti un loc de munca care necesita multa activitate fizica, va puteti intoarce la locul de munca in cateva zile. Sanii vor fi sensibili la contactul fizic sau la anumite miscari.

Rezultatele interventiei de augmentare mamara

Anticipati rezultatele operatiei chirurgicale intr-un mod realist. Augumentarea mamara poate schimba forma si marimea sanilor. Acest lucru va poate imbunatati stima de sine si increderea. Daca sunteti in cautare de perfectiune, puteti fi dezamagit.

Contactati-ne pentru detalii si pret interventie de marire a sanilor

 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.