Injectare grasime proprie (Lipofilling)

Injectarea cu grasime proprie transfera grasimea din zonele unde aveti exces de grasime precum soldurile exterioare si o injecteaza in zonele lipsite de volum precum fata (lipofilling facial), maini, sani sau fund. Aceasta procedura sigura si de lunga durata ofera rezultate cat se pot de naturale.

Cand sa luati in considerare procedura de lipofilling?

- Daca aveti zonele fetei incretite si coborate;
- Daca doriti o corectie mai permanenta decat ceea ca va poate oferi fillerele temporare;
- Daca doriti sa va imbunatatitit conturul corpului, sa refaceti anumite cicatrictii, umpleti anmumite goluri la nivelul corpului dumneavoastra si vreti o rejuvenare a fetei si a manilor;
- In reconstructia mamara pentru a umple neregularitatile din contur sau a ascunde semnele vizibil ale implanturilor mamare.

Aspecte pro si contra procedurii de lipofilling

Pro
- Grasimea proprie, opusa dfillerelor dermale, inlocuieste si reduce sansa de a dezvolta o reactie alergica la substantele straine.
- Rezultatele dupa o astfel de procedura sunt naturale, de surata si mult mai sigure;
- Lipofillingul este o metoda neinvaziva pentru a obtine rejuvenarea faciala.

Contra
- Este nevoie ca aceasta grasime sa fie stocata si preparata inainte sa va fie injectata, de aceea fillerele dermale preambalate sunt mult mai usor de folosit;
- Desi este o metoda cu rezultate mai indelungate decat in cazul fillerelor dermale, aceasta este mai costisitoare;
- In cazul augumentarii este nevoie de mai multe sedinte pentru a obtine sanii sau fesele dorite.

Sunteti candidatul potrivit pentru transferul de grasime?

Scopul acestei proceduri este de a augumenta sau de a umple zonele cu deficit de volum. Zonele cel mai adesea injectate sunt mainile, fata (inclusiv buzele), asimetriile pielii (in urma liposuctiei) si sanii si fesele. Desigur, trebuie sa aveti zone donatoare de grasime. Este foarte important ca aceste zone sa nu aibe probleme de circulatie.

Transferul de grasime facial (lipofiling facial). Daca aveti cute faciale adanci, atunci grasimea de pe abdomen, solduri sau alte zone poate fi injectata aici. Cicatricile datorate acneei si zonele adancite de pe fata, buze sau obraji pot de asemenea fi injectate cu grasime proprie.

Augumentarea mamara. Daca va doriti o crestere moderata a sanilor atunci sunteti un candidat potrivit pentru injectarea cu grasime proprie. In acest caz, sanii dumneavoastra trebuie sa aiba o forma frumoasa si pielea tonus bun. Daca aveti tonus scazut si sani lasati si doriti o marire considerabila a sanilor, atunci augumentarea mamara cu grasime proprie nu este medota potrivita pentru dumneavoastra.

Implant mamar plus transfer de grasime. Daca forma sanilor dumneabvoastra au bevoie de o optimizare in timpul unei proceduri de implant mamar, atunci transferul de grasime poate fi optim pentru dumneavoastra. Daca aveti neregularitati reziduale mamare dupa o procedura de augumentare mamara cu implanturi, atunci aceste neregularitati pot fi umplute cu grasime, pentru a oferi un contur fin.

Reconstructia mamara cu transfer de grasime. Daca aveti defecte la nivelul sanilor, datorate lumpectomiei pentru cancerul mamar, atunci transferul cu grasime este o metoda de umplere potrivita. Transferul de grasime este, de asemenea, o metoda potrivita in cazul reconstructiei mamare dupa o masectomie. Totusi, pentru a obtine suficient volum mamar este nevoie de mai multe etape, intre 2 si 4.

Augumentarea feselor cu transfer de grasime. Majoritatea oamenilor care isi doresc un fund mai rotund si mai proeminent apeleaza la asa numitul lifting brazilian de fese. Acesta foloseste transferul de grasime pentru a oferi un aspect curbat feselor, fara a apela la implanturi. Liposuctia este adesea folosita pentru a sculpta zona si pentru a colecta grasimea necesara ce urmeaza a fi injectata.

Rejuvenarea mainii cu transfer de grasime. Transferul de grasime pentru lipofiling la maini este eficient pentru ca adauga volum si corecteaza zonele cu riduri, acoperind zonele cu vase de sange si tendoane vizibile si imbunatateste caliteatea pielii in timp.

Informatii privind desfasurarea procedurii de injectare cu grasime proprie

Cum se realizeaza transferul de grasime?
Grasimea este colectata dintr-o zona a corpului tau, spalata si purificata si apoi reinjectata cu ace speciale in zonele care necesita augumentare. Se poate sa fie nevoie de repetarea procesului pentru a obtine rezultatele dorite. Transferul de grasime implica trei etape:

Colectarea.
Impreuna cu chirurgul veti alege o zona de colectare a grasimii. Acesta va crea o mica incizie in zona desemnata si folosind o tehncia sterila, va insera o canula conectata la o seringa cu care va extrage grasimea (liposuctie). Purificarea si transferul. Odata ce este obtinuta destula grasime din zona donatoare, chirurgul o va procesa pentru a pregati celulele de grasime de transfer in seringi mai mici cu care va injecta zonele ce necesita grasime. Purificarea poate necesita centrifugarea grasimii pentru a indeparta impuritatile existente.

Plasarea.
Zona desemnata a fi implantata cu grasime va fi pregatita. Chirurgul va va insera un ac sau o canula in incizia facuta. Acul cu care se injecteaza grasimea va fi bagat si scos de mai multe ori. Acest proces de inserare traptata a grasimi se repeta pana se obtine forma dorita. Unii chirurgi apeleaza la masarea zonei pentru a crea un contur satisfacator. Altii se bazeaza numai pe tehnica plasarii grasimii pentru a obtine conturul dorit.
Scopul chirurgului estetician este de a obtine rezultate cat mai naturale si frumoase.

Cum vor arata inciziile din zona de transfer si cicatriciile?
Pentru ca inciziile ce se datoreaza liposuctiei sunt mici, cicatriciile vor fi de asemenea mici si plasate in zone ascunse. Uneori datorita amplasarii depozitelor de grasime in anumite parti mai expuse ale corpului cicatriciile nu pot fi ascunse.

Gradul de taiere depinde in mare masura de tehnica folosita de chirurgul estetician dar si de tendintele dumneavoastra genetice.

Majoritatea cicatriciilor rezultate din liposuctie se dimiuneaza cu timpul si sunt putin vizibile. Cicatriciile vizibile se observa la persoanele care au culoara pielii mai inchisa sau daca chirurgul amplaseaza o canula mare in incizie.

Exista doua tipuri de urme: cicatricea adevarata si cea cunoscuta dub denumirea de discromie, un punct inchis (hiperpigmendat) sau deschis (hipopigmentat) la nivelul pielii.

Consultul initial
In timpul consultului initial veti putea discutat cu chirurgul esthetician ce anume doriti sa obtineti. Odata ce acesta intelege telurile dumneavoastra , el va poate sugera care tehnica este cea mai potrivita pentru dumneavoastra si daca este nevoie de proceduri aditionale.

Trebuie sa fiti pregatit/a sa raspundeti la o serie de intrebari precum:
- Daca aveti anumite probleme medicale sau alergii la diverse medicamente. Urmati vreun tratament la momentul respectiv.
- Ati suferit alte interventii chirurgicale?
- Ce vitamine sau suplimente luati?
- Consumati alcool, fumati sau utilizati droguri recreationale?
- Care este istoria dumneavoastra privind procedurile cosmetice neinvazive?
- Ce asteptari aveti de la procedura procedura de lipofilling?
- De asemnea, se vor discuta aspecte despre cum anume vreti sa va imbunatatiti aspectul corpului, factorii de risc, tipul de anestezie ce urmeaza a fi folosit sau se va face o evaluare a elasticitatii pielii dumneavoastra.

Planul de tratament
Tinand cont de asteptarile dumneavoastra, caracteristicile dumneavoastra si esperienta chirurgului ales, acesta va va face anumite recomandari si va va furniza informatii:
- O prezentare detaliata a procedurii ce urmeaza a fi facuta;
- Rezultatele anticipate;
- O estimare financiara a procedurii;
- Riscuri si complicatii;
- Optiuni de anestezie si zonele in care vi se vor face inciziile;
- Cum anume trebuie sa va pregatiti pentru operatie;
- La ce sa va astepati dupa operatie;
- Va va arata poze inainte si dupa cu alti pacienti.

Pregatirea pentru procedura de lipofiling

Cum trebuie sa va pregatiti pentru procedura?
Inainte de procedura chirurgul dumneavoastra va va furniza toate ionstructiunile pre-operatorii, se va documenta asupra istoriei dumneavoastra medicale si va va face un examen fizic pentru a determina conditia dumneavoastra fizica pentru procedura. De asemenea, va va:
- Face fotografii inainte de procedura;
- Indica sa va hidradati inainte si dupa procedura, pentru ca hidratarea este extrem de importanta in procesul de vindecare.

De asemenea, inainte cu ceva timp de procedura vi se va indica sa:
- Renuntati la fumat cu 6 luni inainte de interventie;
- Sa evitati sa luati aspirina sau antiinflamatoare non-steroidale, vitamine si sa renunati la diete homeopate, care va pot creste gradul de sangerare.
- Rugati pe cineva sa va insoteasca la operatie si sa va conduca acasa dupa aceasta.

Ce asteptari sa aveti de la procedura?

Durata procedurii depinde de cata grasime este colectata si de numarul de zone din care se va colecta aceasta. Bineinteles acest lucru depinde si de procedura pentru care urmeaza sa fie folosita grasimea. Pentru zona fetei este nevoie de o cantitate mai mica de grasime, decat pentru sani sau fese.

Veti primi medicatie pentru a va simti cat mai confortabil posibil in timpul procedurii. Se va recurge la anestezie locala sau sedare intravenoasa, in functie de recomandarea chirurgului dumneavoastra.

Pentru siguranta dumneavoastra, in timpul operatiei se va folosi aparatura medicala cara sa va verifice pulsatiile inimi, presiunea sangelui, pulsul si antitatea de oxigen din sange;

In timpul procedurii chirurgul estetician poate sa schimbe tehnica stabilita sau sa apeleze si la alte tehnici epntru a obtine cele mai bune rezultate;

Dupa procedura veti fi monitorizat pentru siguranta dumneavoastra;

Perioada post-operatorie si recuperarea
Intrebati chirurgul plastician in cat timp va puteti relua activitatile zilnice.

Dupa operatie veti primi instructiuni detaliate privind recuperarea post-operatorie, inclusiv informatii despre:
Drenaj, in cazul in care vi s-au plasat tuburi de drenaj;
Simptomele pe care le veti experimenta;
Posibile complicatii.
Cum va veti simti imediat dupa procedura? Recuperarea ce urmeaza unei astfel de interventii difera in functie de tipul de interventie care s-a efectuat. In cazul unui lipofilling facial:
Umflaturile si vanataile sunt semnificative in prima saptamana;
In a doua saptamana vanataile se retrag considerabil, insa veti fi in continuare umflat/a;
Imbunatatiri considerabile se vor observa incepand cu ziua 7-10, insa, inca nu va puteti afisa in public.
In a treia saptamana veti incepe sa aratati normal. Aplicarea cu atentie a machiajului va va ajuta sa camuflati orice semne inca vizibile;
Veti experimenta umflaturi subtile pentru cateva saptamani.

Cat timp vor dura rezultatele unui lipofilling?

Zonele in care s-a injectat grasime vor aparea mai fine si mai pline, oferindu-va un aspect proaspat. Veti observa si o imbunatatire a aspectului pielii dumneavoastra.

- Supravietuirea grasimii in noua zona si durata rezultatelor depinde de competentele chirurgului, de cata grasime a fost colectata si purificata si cum si unde a fost aceasta injectata. Cu cat chirurgul plastician are experienta cu aceasta tehnica, cu atat rezultatele vor dura mai mult.
- Cand este injectata cu succes, grasimea stabileste o nous sursa se alimentare cu sange a corpului si primeste alimentarea de care are nevoie pentru a supravietui.
-Cand se intampla acest lucru, rezultatele sunt de cele mai multe ori permanente. Totusi, o anumita cantitate de grasime care nu se adapteaza corpului va avea nevoie de un retus nou.

Pentru cele mai bune rezultate, tineti legatura cu chirurgul plastician si stabiliti programari pentru evaluari periodice.

Riscuri si limitari in cazul unui lipofilling

Din fericire, complicatii semnificative in urma acestei proceduri se produc rar.

Printre complicatiile cele mai frecvente se numara:
- Reactie adversa la anestezie;
- Hematom sau serom (acumularea de sange sau lichid sub piele, care ulterior trebuie indepartata);
- Infectie;
- Schimbari senzoriale;
- Cicatrizare;
- Reactii alergice;
- Afectarea tesuturilor din adancime;
- Rezultate nesatisafactoare, care necesita proceduri aditionale.

Puteti ajuta la reducerea anumitor riscuri urmand sfaturile si instructiunile chirurgului plastician, inainte si dupa interventie.

Contactati-ne pentru detalii si pret procedura lipofiling

 

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.