Himenoplastia

Himenoplastia este o procedura realizata pentru a reface himenul rupt. In multe culturi himenul este un simbol al puritatii, iar din punct de vedere stiintific aceasta membrana subtire are rolul de a proteja vaginul de infectii. Desi acesta este un simbol al virginitatii, se poate rupe din diverse motive precum alergatul, saritul sau alte activitati sportive. De asemenea, unele femei se nasc fara aceasta membrana.

Refacerea himenala se poate realiza in 2 feluri. In primul caz, daca fragmentele himenului inca exista, atunci acestea pot fi cusute la loc. A doua optiune presupune reconstructia acestei membrane cu tesut vaginal propriu. Odata cu reconstructia himenului, puteti apela si la ingustarea peretilor vaginali. Aceasta procedura va repara himenul, insa veti experimenta sangerare si discomfort odata ce acesta se va rupe din nou.

Himenoplastia este o procedura sigura, insa este foarte important sa alegeti doctorul potrivit. Din moment ce aceasta procedura vizeaza o zona intima a corpului dumneavoastra, recomandarea este sa va simtiti comfortabil cu doctorul dumneavoastra. Alegeti un chirurg care are deja experienta cu aceasta procedura.

Ce presupune procedura de himenoplastie?

Prima data aveti nevoie de o consultatie initiala pentru a discuta cu medicul dumneavoastra procedura si asteptarile dumneavoastra de la aceasta. Medicul specialist va va furniza toate informatiile de care aveti nevoie, impreuna cu instructiunile pre-operatorii de care trebuie sa tineti cont.

  • Tehnica simpla. Daca exista fragmente din himen acestea pot fi suturate impreuna. Vi se va administra un anestezic local sau general pentru a preveni durerea si discomfortul. Chirurgul estetician va coase partile rupte cu fire care se vor absorbi singure. Procedura dureaza intre 30 – 40 minute si nu este nevoie de internare pentru aceasta.
  • Tehnica Alloplant. Se apeleaza la aceasta atunci cand nu exista fragmente de membrana. Medicul chirurg va introduce un material bio in vagin, care va tine loc de membrana. Aceasta procedura dureaza pana la 2 ore si este nevoie de anestezie locala pentru aceasta.
  • Reconstructia himenului. Cu aceasta tehnica chirurgul va reconstui himenul folosind tesut din peretii vaginului. Aceasta tehnica presupune abstinenta sexuala cu cel putin 3 luni inainte.

Cine poate apela la himenoplastie?

In general femeile care apeleaza la o astfel de procedura, o fac din motive religioase sau culturale. Unele persoane doresc refacerea acestei membrane inainte de casatorie, altele datorita ruperii acesteia in urma unor activitati sportive, solicitante.

Candidatele compatibile sunt:

  • Femeile carora li s-a rupt himenul datorita activitatii sexuale sau a altor activitati;
  • Persoanele de sex feminin care au sub 18 ani;
  • In general, orice femeie care este clinic sanatoasa.

Inainte de a apela la aceasta procedura este nevoie de un consult ginecologic pentru a determina daca himenul dumneavoastra poate sau nu sa fie reconstruit.

Cine nu este eligibil pentru himenoplastie?

Femeile care au sufert de boli venerice sau care au cancer genital nu pot apela la aceasta procedura chirurgicala.

Care sunt efectele secundare ale interventiei de himenoplastie?

Efectele secundare includ:

  • Inflamatie, durere si invinetire post-operatorie;
  • Hematoame si sangerare;
  • Decolorarea himenului;
  • Amortirea zonei.

Acestea insa sunt efecte secundare minore, iar echipa medicala va avea grija sa le evite si sa reduca discomfortul dumneavoastra.

Recomandari post-operatorii

Pacienta va fi tinut sub observatie cateva ore dupa interventia de labioplastie, iar in cazul in care nu se semnaleaza complicatii, aceasta va putea merge acasa. Pacienta trebuie sa faca repaos de la munca intre 3-4 zile. Activitatile moderate sunt recomandate numai dupa 10 zile de la interventie.

Medicul va va recomanda sa:

  • Mentineti zona curata si va va recomanda antibiotice pentru a preveni o eventuala infectie;
  • Aplicati comprese calde sau pungi de gheata pentru a reduce durerea si inflamatia;
  • Faceti baie numai dupa 2-3 zile de la interventie;
  • Sa faceti o pauza sexuala de 8 saptamani.

Recuperearea dureaza intre 4 – 6 saptamani.

Ce alternative sunt la himenoplastie?

Exista cateva alternative precum:

  • Rejuvenarea vaginala cu laser. In aceasta procedura fascicole laser sunt folosite pentru a fixa himenul rupt. Si aceasta este o procedura non invaziva, mult mai comfortabila si cu o perioada de recuperare mai mica.
  • Vaginoplastia. Chirurgul estetician va ingusta tesutul vaginal pentru a crea himenul.

Ambele alternative nu au rolul de a crea un himen nerupt, insa vor ingusta intrarea in vagin.

Contactati-ne pentru detalii si pret interventie himenoplastie

 

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.