Lifting sprancene

Interventia chirurgicala de ridicare a sprancenelor cunoscuta si sub denumirea de lifting al fruntii si/sau al sprancenelor este o procedura chirurgicala cosmetica pentru a imbunatati aspectul fruntii, al sprancenelor sau al zonei din jurul ochilor. In timpul acestei interventii, tesutul moale si pielea de pe frunte si sprancene sunt ridicate.

Puteti decide sa faceti aceasta interventie daca aveti cute pe frunte, in spatiul dintre ochi, sau o spranceana care are un aspect cazut. Aceasta interventie va poate mari nivelul de incredere in sine si poate fi efectuata impreuna cu alte interventii faciale precum blefaroplastia sau liftingul facial.

De ce se realizeaza liftingul de sprancene:

Imbatranirea cauzeaza, de regula, adancirea ridurilor de pe frunte si dintre ochi. Avand in vedere ca pielea si tesuturile moi pierd din elasticitate de-a lungul timpului, distanta dintre sprancene si gene se micsoreaza. Combinatia dintre sprancene cazute si pliuri adancite poate cauza un aspect obosit, furios sau trist. Un lifting de sprancene poate atenua ridurile faciale, poate ridica sprancenele si poate restabili un aspect mai delicat, mai placut.

Puteti lua in considerare un lifting de sprancene daca aveti:

 • Pliuri de-a lungul fruntii sau in zona dintre ochi
 • Pliuri verticale intre sprancene
 • O spranceana cazuta care contribuie la deformarea pleoapelor superioare

Riscuri ale interventiei de lifting sprancene

Un lifting al sprancenelor implica mai multe riscuri, printre care se numara:

 • Cicatrizare. Cicatrizarea poate fi vizibila dupa un lifting de sprancene.
 • Schimbari in senzatii la nivelul pielii. Un lifting al sprancenelor care presupune o incizie in spatele liniei parului poate cauza amorteala temporara sau permanenta in varful scalpului.
 • Asimetrie in pozitia sprancenelor. Un lifting de sprancene poate duce la asimetrie, cand aspectul uneia sau ambelor sprancene este prea ridicat. Cu toate acestea, asimetria este prezenta, in mod normal, in perioada de vindecare. Un aspect permanent al sprancenei sau probleme in ceea ce priveste pozitia sprancenelor pot fi tratate prin interventii chirurgicale aditionale.
 • Probleme cu parul. Un lifting al sprancenelor poate cauza ca linia parului sa fie mai ridicata sau pierderea parului la locul inciziei. Daca pierderea parului nu se remediaza de la sine, poate fi tratata  cu extirparea cicatricii sau cu grefe de par.

Ca oricare alt tip de interventie chirurgicala majora,  un lifting de sprancene presupune un anumit risc de hemoragie, infectii si o reactie adversa la anestezie.

Cum va pregatiti pentru lifting sprancene:

Initial, veti vorbi cu un medic chirurg plastician despre liftingul sprancenelor. In timpul primei vizite medicale chirurgul plastician cel mai probabil:

 • Va revizui istoricul dumnevoastra medical. Fiti pregatiti sa raspundeti la intrebari despre probleme medicale curente sau trecute. Vorbiti despre orice medicamente luati sau ati luat de curand, precum si despre ce interventii chirurgicale ati avut. Spuneti medicului daca sunteti alergic la orice fel de medicament.
 • Va face o examinare fizica. Pentru a determina optiunile de tratament, medicul va va examina si masura diferite parti ale fetei cu ochii deschisi si inchisi. De asemenea, s-ar putea ca medicul sa faca fotografii pentru fisa dumnevoastra medicala.
 • Va discuta despre asteptarile dumnevoastra. Va trebui sa-i explicati de ce doriti un lifting de sprancene si la ce va asteptati in ceea ce priveste aspectul fizic de dupa interventia chirurgicala. Asigurati-va ca intelegeti beneficiile si riscurile.

Inainte de un lifting al sprancenelor va trebui sa:

 • Renuntati la fumat. Fumatul incetineste circulatia sangelui in piele si poate intarzia procesul de vindecare. De asemenea, fumatul creste riscul de leziuni tisulare. Daca fumati, medicul dumnevoastra va va recomanda sa renuntati la fumat inainte de operatie si in timpul recuperarii.
 • Evitati anumite medicamente. Cel mai probabil va trebui sa evitati sa luati aspirina, medicamnte anti-inflamatoare sau suplimente naturiste, care pot creste riscul de hemoragie.
 • Va asigurati ca aveti ajutor in timpul recuperarii. Faceti-va planuri in legatura cu cine va va conduce acasa dupa ce parasiti spitalul si cine va sta cu dumnevoastra cel putin in prima noapte a recuperarii de acasa.

La ce va puteti astepta dupa lifting sprancene:

Un lifting de sprancene se realizeaza prin internare intr-un spital sau in regim  ambulatoriu. In timpul unui lifting al sprancenelor cel mai probabil veti fi anesteziat, ceea ce va va face sa fiti inconstient.

In timpul interventiei chirurgicale

Tehnicile utilizate pentru liftingul sprancenelor variaza in functie de rezultatele dorite. Tehnica specifica pe care chirurgul plastician o alege va determina localizarea inciziei si cicatricile rezultate.

Medicul dumnevoastra ar putea utiliza una din urmatoarele tehnici:

 • Lifting al sprancenelor endoscopic. Chirurgul dumnevoastra va face mai multe incizii mici in spatele liniei parului. Apoi, va insera un tub lung si subtire cu o camera video usoara si mica montata la capatul acestuia (endoscop) prin una dintre incizii pentru a vedea muschii si tesuturile de dedesubt. Utilizand un instrument introdus intr-o alta incizie, chirurgul dumnevoastra va ridica tesuturile fruntii dumnevoastrasi le va fixa intr-un loc cu ajutorul suturilor, a unor suruburi mici sau a altor tehnici. Inciziile dumnevoastra vor fi inchise cu suturi.
 • Lifting al sprancenelor coronal. Medicul dumnevoastra chirurg va face o incizie in spatele liniei parului, in partea de sus a capului, de la o ureche la alta sau in principiu in partea de sus a capului. Acesta va ridica fruntea in noua sa pozitie, cu scalpul in fata inciziei care se suprapune peste nivelul scalpului din spatele ei. Scalpul suprapus este apoi inlaturat si scalpul ramas este cusut impreuna. Aceasta tehnica nu este utilizata in mod normal pentru persoanele care au linia parului ridicata, par rar sau care sunt predispusi sa isi piarda parul.
 • Lifting al sprancenelor de-a lungul liniei parului. Chirurgul dumnevoastra va face o incizie intre partea de sus a fruntii si inceputul liniei parului. Acesta va inlatura o portiune mica de piele si tesut din partea de sus a fruntii. Drept rezultat, linia parului nu va fi trasa inapoi. Tehnica poate aduce imbunatatiri dramatice in ceea ce priveste cutele orizontale. Un lifting al sprancenelor de-a lungul liniei parului este deseori utilizat daca cineva are o linie a parului inalta care se retrage. Cu toate acestea, in functie de procesul de vindecare, o cicatrice va putea fi vizibila de-a lungul liniei parului.

Un lifting de spranceze dureazain medie doua ore.

Dupa operatia de lifting sprancene

Dupa un lifting de sprancene fruntea dumnevoastra ar putea fi bandajata si capul ar putea fi usor infasurat pentru a scadea riscul de edem. Un tub mic s-ar putea sa fie pozitionat de-a lungul inciziei pentru a drena orice exces de sange ori lichid.

Medicul dumnevoastra va va oferi instructiuni specifice cu privire la modul de ingrijire al inciziilor. In primele zile dupa un lifting:

 • Veti dormi cu capul ridicat si veti lua medicamente impotriva durerii dupa recomandarile medicului.
 • Veti pune comprese reci pentru a reduce edemul.
 • Veti evita sa va expuneti inciziile la presiune sau miscare excesiva.

Odata cu vindecare inciziei, veti experimenta mancarimi si amorteala, care se vor diminua de-a lungul timpului. Daca inciziile dumnevoastra sunt acoperite cu bandaje, medicul dumnevoastra cel mai probabil le va indeparta in timp de una pana la 3 zile. Suturile vor fi indepartate, de regula,  in termen de 7 pana la 10 zile de la interventia chirurgicala.

Intrebati medicul daca este in regula sa va reluati activitatile zilnice, precum spalatul si uscatul parului si imbaiatul. Tineti minte ca edemul poate dura cateva saptamani. Liniile inciziei vor disparea de-a lungul timpului. Veti putea utiliza machiaj pentru a camufla orice invinetire prelungita.

Dupa un lifting de sprancene, contactati medicul dumnevoastra imediat daca aveti:

 • Dificultati de respiratie
 • Dureri in piept
 • Batai ale inimii neregulate

Rezultatele procedurii de lifting sprancene

Prin ridicarea tesutului moale si a pielii fruntii si sprancenelor, un lifting al sprancenelor poate oferi fetei un aspect mai tineresc.

Tineti minte ca rezultatele liftingului nu sunt permanente. Pe parcurs ce imbatraniti pielea fetei dumnevoastra ar putea incepe sa se lase din nou.  Arsurile solare pot de asemenea sa expediteze procesul de imbatranire.

Contactati-ne pentru detalii si pret interventie de lifting sprancene

 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.