Mommy Makeover

MODELE TEORETICE
12 octombrie 2021
Anunț de presă privind închiderea proiectului
28 februarie 2022

Mommy makeover este una dintre cele mai populare combinații de tehnici de chirurgie plastică de astăzi, concepută special pentru a aborda problemele comune cu care se confruntă femeile care au trecut printr-o sarcină și alăptare. Tehnica chirurgicală și-a găsit drumul în mass-media mainstream, devenind o procedură extrem de populară. 

Ce presupune această procedură?

Sarcina poate avea efecte de durată – și adesea nedorite – asupra aspectului tău, cum ar fi sânii lăsați, mușchii abdominali întinși și pielea în exces. Multe femei sunt descurajate atunci când sânii și corpul lor nu revin la forma de dinainte de sarcină, chiar și cu o dietă sănătoasă și cu exerciții fizice. Abordând schimbările nedorite ale sarcinii și restabilind aspectul pe care ți-l dorești, Mommy makeover te poate ajuta să redevii din nou tu, îmbunătățindu-ți confortul și încrederea în tine.

Majoritatea pacientelor care optează pentru Mommy makeover aleg una sau mai multe proceduri chirurgicale. În cele mai multe cazuri, mai multe proceduri pot fi efectuate în același timp operator, permițând unei paciente să îmbunătățească mai multe zone cu o singură intervenție chirurgicală și o singură perioadă de recuperare. Fiecare pacientă are propriile obiective personale atunci când optează pentru Mommy makeover, care includ adesea unul sau mai multe dintre următoarele:

  • Corectarea căderii și redarea volumului sânilor
  • Îmbunătățirea simetriei sânilor
  • Chirurgia mamelonului/areolei 
  • Îndepărtarea excesului de piele lăsată de pe abdomen
  • Repararea mușchilor abdominali întinși sau separați (diastaza abdominală)
  • Reducerea buzunarelor de grăsime rezistente la dietă și exerciții fizice
  • Îmbunătățirea modul în care îmbrăcămintea și costumele de baie se potrivesc
  • Intervenții de chirurgie genitală (vaginoplastie, perineoplastie, labioplastie)

Femeile includ și tratamente non-chirurgicale în planurile lor de Mommy makeover. Astfel de tratamente pot fi o opțiune bună pentru cele care plănuiesc să aibă mai mulți copii, precum și pentru cele care nu doresc sau nu pot să-și ia câteva săptămâni libere pentru a se recupera după operație. Tratamentele non-chirurgicale oferă în general rezultate mai puțin dramatice decât intervenția chirurgicală, dar pot realiza  îmbunătățiri semnificative pentru pacientele potrivite.

Cum te ajută Mommy makeover să îți recapeți încrederea în tine

Implanturile mamare pot restabili plenitudinea și volumul pierdut în urma procesului de alăptare, în timp ce un lifting de sâni ajută la ridicarea pielii lăsate pentru a îmbunătăți forma. Pentru pacientele cu sâni disproporționat de mari și incomozi, o intervenție chirurgicală de micșorare a sânilor poate crea un aspect mai mic, mai ideal.

Pentru a îmbunătăți și mai mult silueta, tehnicile adăugate în mod obișnuit în această procedură pot include abdominoplastia (cunoscută și sub denumirea de abdominoplastie circumferențială și liposucție. Cu toate acestea, femeile nu trebuie să se oprească aici; un Mommy makeover poate include și un lifting de coapse, lifting de brațe sau un lifting pentru un posterior brazilian. În funcție de medicul chirurg și de setul recomandat de proceduri, un Mommy makeover poate fi efectuat în timpul unei singure operații sau, din motive de siguranță, poate fi repartizat pe mai multe sesiuni chirurgicale.

Când ar trebui să programez  un Mommy makeover?

Stabilirea momentului potrivit pentru Mommy makeover este în mare parte o decizie personală între tine și chirurgul estetician; cu toate acestea, există anumiți factori de luat în considerare atunci când plănuiești o schimbare de look și alegi procedurile pe care le vei efectua.

Trebuie să fii complet recuperată de la naștere înainte de a fi supusă unei intervenții chirurgicale. Dacă ai în vedere operația la sân, ar trebui să aștepți câteva luni (aproximativ 6 luni) după ce ai terminat de alăptat pentru a permite sânilor să revină la dimensiunea și forma normală. Este posibil ca anumite tratamente nechirurgicale, cum ar fi injecțiile cu botox sau acid hialuronic, să nu fie recomandate în timp ce încă alăptezi.

Cât durează recuperarea?

Deoarece Mommy makeover este personalizat în funcție de nevoile și obiectivele pacientei, protocoalele chirurgicale și timpii de recuperare variază. O regulă de bază este să te aștepți la o recuperare similară cu cea necesară celei mai extinse proceduri pe care o ai (în cele mai multe cazuri, aceasta este abdominoplastia). 

Multe paciente optează pentru acest set de proceduri cât timp copiii sunt foarte mici. Acest lucru le permite să revină mai devreme la aspectul dorit, dar necesită o planificare atentă în ceea ce privește îngrijirea copiilor în timpul recuperării. Majoritatea procedurilor chirurgicale restricționează ridicarea greutăților de orice fel timp de 4 până la 6 săptămâni după operație. Va trebui să rogi pe altcineva să îndeplinească sarcini care necesită ca un copil să fie ridicat sau purtat în perioada în care te vei recupera

Cât de curând rezultatele vor deveni cele finale, însă acest lucru depinde și de procedurile pe care le-ai ales. De obicei, pacientele se simt confortabil și încrezătoare să poarte un costum de baie în decurs de 3 luni de la operație.

Atunci când este efectuată de un chirurg plastician cu experiență, Mommy makeover poate fi o procedură plină de satisfacții cu rezultate de lungă durată. Cel mai bun mod în care poți afla mai multe despre opțiunile oferite de Mommy makeover este să stabilești o consultație cu un chirurg plastician.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare