Actiunile dinaintea interventiei de liposuctie chiar fac diferenta

Cat dureaza rezultatul unui lifting mamar
12 mai 2020
De ce apelam la chirurgie plastica?
23 iunie 2020

Atunci cand va doriti ca problemele legate de corpul dumneavoastra sa dispara, stiinta chirurgiei plastice va vine in ajutor cu procedura de liposuctie sau lipoaspiratie. Dar, un prim pas trebuie facut de dumneavoastra, deoarece foarte importante sunt actiunile dinaintea interventiei. Alaturi de un chirurg cu experienta si cunostinte, si in acelasi timp starea generala de sanatate pe care o aveti, efectele vor fi semnificative pentru rezultatele operatiei.

  Ce trebuie sa faceti inainte de liposuctie

  • Motivati-va pentru greutatea dorita

   Un sfat cheie de pregatire a liposuctiei este sa ajungeti la o greutate tinta, sa va apropiati, cel putin, de greutatea pe care o doriti cu cateva luni inainte de interventie. Ganditi-va ca atingerea greutatii dumneavoastra este ceva diferit fata de atingerea unui corp perfect, pentru ca multe persoane inca au excesul de grasime, aceasta ambitionandu-se sa ramana, chiar si dupa ce au ajuns la greutatea dorita.

  • Creati-va muschi inainte de lipoaspiratie!

   Pentru cele mai bune rezultate in timp ce eliminati grasimea, exercitiile fizice va pot ajuta cu siguranta in obtinerea unui contur mai slab si mai subtire in zonele necesare. Tonificati muschii si incepeti cu exercitiile cu cateva luni inaintea operatiei, accentuati cel mai tare zonele incapatanate de grasime. Liposuctia sau liposuctia abdominala face grea indepartarea zonelor cu grasime care acopera acei muschi. Pe langa faptul ca va ajuta sa ajungeti la aspectul dorit, muschii vor imbunatati interventia chirurgicala si va indreapta spre o vindecare mai rapida.

  • Alegeti-va o dieta sanatoasa

   O dieta sanatoasa este mereu importanta, dar atunci cand te pregatesti de liposuctie este chiar indicata. Sunt doua puncte de care trebuie sa tineti cont si care se i-au in calcul inaintea liposuctiei: cresterea elasticitatii pielii si sporirea sanatatii pentru o vindecare mai buna. Tinteste alimentele bogate in antioxidanti si apa in momentul pregatirii pentru liposuctie, cum ar fi: 

  1. Dovleacul si dovlecelul
  2. Anumite mirodenii: scortisoara si turmericul
  3. Boabe de tot felul: afine, mure, acai
  4. Asigurati-va ca beti si multa apa

   Procedura se va face dupa ce s-a incheiat dieta, nu in plina perioada de slabire, se vor elimina depozitele care au ramas in urma acesteia. Efectele operatiei vor fi permanente in cazul in care reusiti sa va mentineti greutatea dupa interventie. Dupa lipoaspiratie riscati sa nu se mai depuna grasimea pe zonele unde s-a intervenit chirurgical, dar sa apara surpriza de a se depune pe alte zone. 

   Scopul liposuctiei este unul estetic, de a crea un corp frumos, armonios proportionat.

  • Spuneti stop fumatului!

   Incercati sa nu mai folositi nicotina, daca sunteti consumator, deoarece se cunoaste ca impiedica bunul mers al rezultatelor chirurgiei plastice. Vasele de sange joaca un rol major in rezultatele chirurgiei, iar nicotina scade fluxul de sange in tot corpul. Incetati fumatul imediat ce va programati interventia de liposuctie, impactul este unul semnificativ si favorabil in vederea recuperarii dumneavoastra. Riscurile consumatorilor de nicotina in perioada pregatirii procedurii sunt mai mari pentru dezvoltarea unui cheag de sange si compromiterea rezultatelor.

  • Organizati-va locuinta

   In timp ce este posibil sa reveniti destul de repede acasa dupa liposuctie, luati-va cateva zile de odihna si relaxare. Pregatiti-va din timp, inainte de interventia chirurgicala, pentru perioada de recuperare. Cumparati alimente care se pregatesc usor, hainele lejere, confortabile sa fie usor de gasit, garderoba sa fie organizata, pregatiti un ajutor si pentru ingrijirea copiilor sau animalelor de companie, cereti indrumare medicului chirurg pentru sugerarea unor pasi care va ajuta pe dumneavoastra la o recuperare cat mai buna de acasa.

  • Planul de reusita pentru o liposuctie de efect

   Chiar daca munca dinaintea interventiei de liposuctie necesita sacrificii, trebuie sa va ganditi la scopul lor, cel de recuperare mai usoara si rapida, cat si la rezultatele durabile. Urmand sa treceti printr-o astfel de procedura trebuie sa aveti o stare buna a sanatatii, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Este important totodata sa stiti motivul pentru care doriti sa faceti aceasta interventie de liposuctie, aceasta trebuie sa fi o dicizie analizata in detaliu.

   Cu toate ca nu puteti face nimic care sa va asigure rezultatele perfecte, pasii sunt recomandati sa-i urmati, deoarece succesul nu va intarzia sa apara.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare