De ce apelam la chirurgie plastica?

Actiunile dinaintea interventiei de liposuctie chiar fac diferenta
2 iunie 2020
micsorarea sanilor
Micsorarea sanilor – Cum le spui parintilor ca optezi pentru aceasta procedura
24 iunie 2020

Intotdeauna exista loc de mai bine, mai frumos, mai extraordinar! Fiecare persoana este conceputa intr-un anumit fel si este realizata dintr-un amalgam de elemente cosmice, intamplari, vise si dorinte.

Nu suntem cu totii la fel, nu aratam la fel si fiecare are o fizionomie diferita, ne nastem aratand intr-un anumit fel, iar in timp dezvolutandu-ne ne schimbam infatisarea aproape la fiecare pas. 

Dorinta de a fi frumos, fermecator este o dorinta de la inceputul timpului, fiecare persoana doreste sa fie cea mai buna versiunea a sa, atat fizic cat si psihologic.

Psihologicul poate fi rezolvat in diferite metode, insa fizicul are nevoie de mai multa munca, interes, specialitate pentru a fi remodelat dupa dorinta si placul fiecarei persoane.

Ramura chirurgiei estetice s-a dezvoltat greu, cu multe riscuri si succese, ajungandu-se in ziua de astazi la adevarate minuni fizionomice, reparandu-se defecte fizice (de la nastere sau aparute in timp) intr-un mod spectaculos. 

In tot acest parcurs, motto-ul acestei ramuri a operatiilor estetice a fost clar, acela de a „imbunatati ceea ce natura nu a reusit”, de aceea a si persistat aceasta ramura, pliandu-se dupa dorintele fiecarei persoane. 

Motivele pentru care o persoana apeleaza la diferite operatii estetice sunt multiple, insa in fiecare se ascunde o dorinta unica de a isi remodela infatisarea si a ajunge la cea mai buna versiune fizica a sa. 

Timpul este cel mai mare „inamic” al corpului, desi timpul ne invata si ne ajuta sa ne dezvoltam financiar si personal, acesta ne imbatraneste corpul si trasaturile acestuia. 

Unul dintre motivele pentru care o persoana apeleaza la operatie estetica este efectul timpului, fie apeleaza la o procedura de chirurgie estetica pentru ridicarea sanilor, lifting facial sau de ridicare a feselor sau un alt tip de procedura. 

Timpul imbatraneste si buzele, creeaza riduri precum si diferite cute ale pielii, acestea se pot retusa si remodela impreuna cu un medic chirurg de chirurgie plastica specializat. 

Efectele imbatranarii pot afecta o persoana atat intr-un mod personal, cat si profesional, o persoana ce apeleaza la chirurgie plastica este o persoana care e interesata de prima impresie precum si o persoana ce se ingrijeste de infatisarea si revitalizarea sa. 

marire buze

Un alt motiv pentru care lumea apeleaza la chirurgie plastica este defectul din nastere, printre situati se numara cele in care o persoana are probleme ce necesita rinoplastie sau interventii de marire buze, sau chiar are nevoie echilibrarea marimii sanilor, dar si altele. 

Pe langa problemele medicale din nastere mai sunt probleme ce apar in timp si care necesita interventia medicului chirurg si operatie estetica, printre acestea sunt persoanele care au avut un san extirpat sau care au avut o ruptura la nivelul nasului si au nevoie de o operatie estetica pentru a repara acea problema.  

Sunt persoane care doresc sa isi modifice diferite trasaturi ale corpului si care apeleaza la interventia medicului chirurg pentru a isi indrepta nasul sau chiar a isi micsora nasul. 

Exista si interventii estetice cu o invaziune minima precum injectarea de acid hialuronic in buze sau la nivelul fetei pentru a regla marimea buzelor, dar si ridurile in aceste zone.

Atunci cand esti decis sau decisa ca doresti sa apelezi la mana medicilor chirurgi pentru o operatie estetica este necesar sa ai in vedere diferite aspecte pentru a te asigura ca ai facut alegerea corecta precum si pentru a te asigura ca transformarea, operatia estetica va iesi exact cum ti-ai dorit.

Desi nici o operatie nu este perfecta, experienta unui medic chirurg este un factor foarte important atunci cand alegi o procedura estetica, in acelasi timp este un motiv pentru care sa alegi operatia estetica. 

Rezultatele unui medic chirurg te vor ajuta sa determini cea mai buna varianta si cea mai buna infatisare atunci cand vine vorba de schimbarile tale. De exemplu daca ai o idee cum ar dori sa arate sanii tai prin pozele „inainte si dupa operatie” a medicului chirurg iti vei putea da seama de indemanarea acestuia. 

Fiecare medic chirurg are o anumita experienta si exista sansa sa aiba experiente pe diferite cazuri, poate chiar similare cu nevoia, cazul tau. In acest fel medicul chirurg iti poate prezenta cazul si situatia in sine a acelei persoane, prin ce greutati sau dificultati a trecut precum si cum operatia estetica i-a schimbat viata, in acelasi timp aratandu-ti rezultatul final. 

Tu la ce fel de procedura estetica ai apela in timp?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare