Micsorarea sanilor – Cum le spui parintilor ca optezi pentru aceasta procedura

De ce apelam la chirurgie plastica?
23 iunie 2020
ar-trebui-sa-iei-in-considerare-inlaturarea-implantului-mamar
Ar trebui sa iei in considerare inlaturarea implantului?
30 iunie 2020

Sanii mari, prea mari,  nu sunt tot timpul un avantaj pentru toata lumea. Daca aveti dureri de spate, umeri, gat sau probleme de ordin emotional, stima de sine va este afectata pentru dimensiunea sanilor, atunci interventia chirurgicala de reductie mamara este o alegere benefica. 

Poate nu tot timpul ati putut sa luati parte la unele activitati sportive, sociale sau poate nu v-ati mai simtit increzatoare in aspectul dumneavoastra, de aceea nu trebuie sa va simtiti ciudat sau stanjeniti ca doriti o micsorare de sani. Probabil prietenii din jur va spun ca sunt indvidiosi pe bustul generos pe care il aveti, dar ei nu cunosc disconfortul pe care il simtiti de multe ori. Nu e nevoie sa va speriati, pentru ca nu sunteti singurul care ati luat decizia aceasta. Majoritatea pacientilor au varsta cuprinsa intre 20 de ani sau mai mult. Reducerea sanilor a devenit si pentru persoanele de 18 ani sau mai mici o procedura de chirurgie estetica, frecventa. 

Recomandabil e ca pentru un adolescent interventiile chirurgicale sa nu aiba loc . Multi adolescenti nu sunt pregatiti la nivel psihologic pentru a lua acest tip de decizii permanente in legatura cu corpul lor. La nivel fiziologic, unele corpuri nu sunt destul de maturizate, in consecinta chirurgia nu este o optiune potrivita.

   Cum le spui parintilor despre micsorarea sanilor?

Daca ati implinit 18 ani si doriti sa recurgeti la interventia de micsorare sani, pana la urma oricat ati intarzia momentul, tot va trebui sa-i spuneti unui parinte sau tutore: aveti nevoie de acordul lor pentru interventia chirurgicala. In plus, aveti nevoie de un sprijin, probabil, financiar sau sa achite costurile procedurii. Inainte de a vorbi cu parintii, poti discuta cu medicul chirurg, fara sa iti fie teama ca vei fi judecat, el iti va spune parerea lui sincera, din punct de vedere profesional, in legatura cu interventia ta. Dupa realizarea primului pas, documentarea si cercetarea legate de procedura chirurgicala va fi ca un atu in conversatia cu parintele, deoarece cu cat esti mai informat cu atat iti poti sustine mai bine punctele de vedere in decizia luata.

Parintii o sa fie mai sceptici in acest caz, iar daca doriti sa fiti luati in serios, informati-va bine. Nu analizati doar fotografiile sau articolele despre celebritatile care si-au micsorat sanii , ci ceea ce implica interventia chirurgicala: riscuri posibile, cicatrici, anestezie, timp de recuperare.

Dezvoltarea sanilor continua adesea pana in jurul varstei de 20 de ani, tocmai de aceea in  perioada adolescentei, interventiile de micsorare sani se amana pana cand corpul este complet dezvoltat pentru a evita o a doua posibila interventie. Acest lucru nu inseamna ca micsorarea sanilor nu este posibila inainte de 18 ani, mai ales daca interventia chirurgicala este necesara, dar trebuie sa fiti pregatiti si pentru o amanare.

Discutia cu medicul chirurg o puteti face si insotit de un parinte sau tutore, pentru a pune intrebari si a dezbate nelamuririle pe care le are legate de reductia mamara. Daca nu va simtiti comod sa mergeti la prima intalnire cu parintele si nu puteti nici sa va faceti programare la medic de unul singur, puteti apela la un alt adult de incredere, cum ar fi: o matusa, bunica, profesorul, antrenorul de sport ( care va pot ajuta in abordarea subiectului cu parintii).

In urma operatiei, femeia capata o libertate mai mare de miscare, iar estetica este imbunatatita. Sanatatea este si ea mai buna decat inainte, mai putina presiune pentru coloana, gat si umeri, iar pielea din zona sanilor devine mai ferma. Micsorarea sanilor poate fi o experienta foarte pozitiva, dar cu o mare incarcatura emotionala in perioada de obisnuita cu noua forma a corpului. Va trebui sa aratati ca va puteti descurca cu urcusurile si coborasurile normale ale recuperarii. 

Chiar daca va este teama sau nu stiti cum sa abordati subiectul cu parintii, informatia, sfaturile si explicatiile medicului chirurg, sustinerea unui apropiat din familie sau mediul scolar, o sa va ajute in discutia cu acestia; cat si hotararea si asteptarile realiste pe care trebuie sa le aveti cu privire la interventie, vor fi ca un plus in discutia cu parintii.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare