Traind intr-o perioada in care numeroase femei isi doresc un bust mai mare si recurg la interventii chirurgicale cu implanturi mamare, o alta categorie de femei se confrunta cu probleme serioase de sanatate cauzate de sanii prea mari. Astfel, scopul interventiei de micsorare a sanilor urmareste imbunatatirea proportiilor, pozitia si aspectul sanilor, contribuie cu succes la imbunatirea calitatii vietii.
Mamoplastia de reductie mamara este o interventie chirurgicala cu ajutorul careia se realizeaza micsorarea sanilor. Interventia consta in indepartarea excesului de grasime, piele si tesut glandular. De cele mai multe ori aceasta implica si remodelarea zonei areolo-mamare.
Aceasta interventie se adreseaza femeilor care se confrunta cu dureri de spate,gat, umar si chiar brate din cauza marimii acestora, insa pe langa problemele de aspect fizic se mai adauga si cele la nivel psihic, cauzand scaderea increderii in sine, creandu-se un discomfort psihic.
Este important ca mamoplalstia de reductie sa se realizeze cand femeile au atins maturitatea in dezvoltarea sanilor. Un alt aspect important care trebuie luat in considerare este faptul ca dupa aceasta interventie nu este in indicat, sau cel putin nu intentionati sa mai aveti copii, intrucat sarcina si alaptarea pot influenta marimea sanilor.
In cazuri exceptionale, interventia se poate realiza si in cazul femeilor tinere, care au probleme de sanatate sau se confrunta cu complexe foarte mari.
Femeile care urmeaza sa apeleze la procedura de mamoplastie pentru micsorarea sanilor au obligatia sa renunte la fumat, la consumul de anticonceptionale cu cel putin 30 de zile inainte de interventie, de asemenea este necesar sa se renunte la medicamentele antiinflamatoare si la expunerea la soare sau solar cu 15 zile inainte. Mediul trebuie informat cu privire la absolut orice problema medicala, sau orice tratament medicamentor pe care l-a urmat pacienta in perioada de dinainte a operatiei.
Mamoplastia de reductie mamara se practica sub anestezie generala, dureaza in medie 3-4 ore, dar in functie de complexitatea modificarilor ce se impun, se poate prelungii.
Dupa realizarea operatiei de reductie a sanilor, pot aparea problemele de sanatate, care depind foarte mult de capacitatea de vindecare a organismului dar si de greutatea pacientei. La scurt timp dupa operatie, este posibil ca pielea sa fie deshidratata, sa aveti mameloanele amortite, mancarimi in zona de incizie dar si de tumefiere a sanului. Din nefericire, exista si probleme medicale mai grave cu care va puteti confrunta precum infectii la nivelul sanului, care pot cauza probleme ce tin de circulatia sangelui cum ar fi hemoragii, hematoame sau chiar aparitia cheagurilor. In cazul femeilor obeze pot aparea necroze la nivelul tesutului adipos, sau chiar deschiderea plagii.
Este extrem de important ca pacientele sa fie tinute sub observatie o perioada mai lunga de la interventie si de asemenea examinarea atenta a evolutiei tesutului mamar. Investigatii realizate precum ecografia mamara sau mamografia, sunt obligatorii inainte de operatie de reductie a sanilor, pentru a stii cu exactitate problemele la nivelul sanilor, dar si pentru a exclude posibilitatea de cancer mamar.
Astfel, procesul natural de imbatranilre a pielii, sarcina, alaptarea sau pur si simplu supradevoltarea sanilor pot fi aspecte importante sau esentiale in luarea acestei decizii de mamoplastie de reductie mamara, aceasta interventie poate fi singura solutie in vederea rezolvarii problemei cu care va confruntati, intrucat nu exista tratamente sau exercitii fizice semnificative care sa aiba efecte asupra marimii sanilor.