Ce trebuie sa stiti inainte de operatia de augmentare mamara

Cand sa alegi o operatie de micsorare a sanilor
7 august 2019
Lucruri pe care sa le stii inainte de Blefaroplastie inferioara sau superioara
4 octombrie 2019

Daca in trecut operatia de marire a sanilor cu implant mamar era un subiect delicat, in ziua de azi nu mai este un secret pentru nimeni, astfel aspectul fizic dorit se poate obtine foarte usor cu ajutorul chirurgiei estetice. In acest sens, una dintre cele mai solicitate interventii de catre femei este operatia de marire a sanilor cu implanturi mamare de silicon cunoscute uzual ca silicoane, fiind in special adresate femeilor nemultumite de aspectul, de volumul sau de forma sanilor lor.

Sanii reprezinta una din partile definitorii ale feminitatii, astfel este unul din principalele motive pentru care femeile apeleaza la interventii chirurgicale specifice, cum ar fi marirea sanilor, reducerea sanilor sau ridicarea sanilor. 

Avand in vedere ca interesul pentru acesta interventie chirurgicala de marire sanilor este foarte mare, va trebui sa aveti in vedere urmatoarele indicatii preoperatorii.

Pentru a putea fi eligibila pentru acest tip de opratie este necesar sa aveti peste 18 ani, sau sa aveti acordul parintilor in caz contrar, sa nu fiti insarcinata sau in perioada de alaptare, sa nu aveti nici o infectie activa in corp si sa nu fi facut niciodata radioterapie. Daca toti acesti pasi sunt indepliniti, inainte cu 2 saptamani de operatie ,medicul dvs. chirurg prescrie medicamente care trebuiesc administrat atat inainte de interventie, cat si dupa operatie. De asemenea, un alt aspect important pe care trebuie sa-l luati in considerare este faptul ca inainte de operatie nu este indicat sa luati aspirina sau antiinflamatoare nesteroidiene.

In ultimele consultatii inainte de interventia de augmentare mamara, pacientei i se vor recolta probe de sange si i se va face o ecografie pentru ca situatia sa fie cat mai clara si sub control. Alcoolul si fumatul nu sunt indicate in aceste 2 saptamani inainte de interventia chirurgicala.

Inainte de operatie, impreuna cu medicul chirurg, va trebui sa decideti ce tip de implante doriti, unde vor fi plasate si locul inciziei. Specialistul dvs. va va explica fiecare varianta si impreuna veti face cea mai buna alegere si care vi se potriveste mai bine.

Dupa trecerea acestor 2 saptamani, in ziua interventiei pacienta trebuie sa se prezinte la clinica, intr-o vestimentatie lejera, cu zonele ce urmeaza a fi operate intr-o igiena perfecta. De asemenea in sala de operatie este indicat sa va prezentati fara accesorii, machiaj, lentile de contact, piercinguri, creme sau alte lotiuni. 

Operatia de augmentare mamara dureaza aproximativ 1-2 ore, in functie de procedura aleaesa si necesita anestezie generala.

Astfel, ulterior operatiei de augmentare mamara urmeaza procesul de recuperare, in care durerilor sunt minime, usor suportabile, atat timp cat sunt urmate instructiunile primite de la medicul chirug. Este recomandat sa purtati o bustiera special conceputa cel putin 1 luna, sa nu dormiti pe burta cel putin 3 luni, este indicat sa aveti fumatul dupa operatie, activitatile fizice intense fiind interzise si orice tip de medicamentatie luata fara acordul medicului, este strict interzisa.

In final, dupa ce v-ati hotarat ca doriti sa faceti operatia de marire a sanilor, este important sa va alegeti chirurgul cu mare grija, fiind indicat ca medicul dvs sa fie un chirurg cu experienta, o persoana care sa va inspire incredere si profesionalism si cu care puteti comunica cu usurinta.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare