Lipoaspirația cu laser: procedură și beneficii

Tratamentul hiperhidrozei cu laser
4 octombrie 2018
rejuvenare vaginala
Rejuvenarea vaginală – între aspectul fizic și cel funcțional
28 noiembrie 2018

Cu toții ne dorim ca imaginea carese reflectă în oglindă să fie una cât mai plăcută. Un corp armonios ne dă încrederea de a face orice ne dorim, fără complexe și rețineri. Din păcate, sunt puține persoanele care se pot bucura de aceste caracteristici fără efort, dar pentru noi, ceilalți, există soluții practice sub forma intervențiilor chirurgicale.

Vorbim astăzi despre lipoaspirația cu laser, o metodă modernă și sigură pentru a obține corpul mult visat. Iată tot ce trebuie să știi!

Lipoaspirația, cunoscută și sub numele de liposucție, este un bun exemplu în acest sens. Este procedura prin carese elimină grăsimea din anumite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, șoldurile, coapsele, fesele, brațele sau gâtul. Adică exact acele zone care sunt cel mai predispuse la acumularea de grăsime și care deseori ne oferă atât de multe complexe încât ne opresc din activitățile sociale.

Este important să stabilim încă de la început că liposucția nu este o metodă de slăbit și nici nu se adresează persoanelor cu grăsime corporală în excesEste mai degrabă metodă la care pacientul apelează în urma pierderii în greutate, pentru obținerea unui corp mai armonios.

Laserul este folosit din ce în ce mai des în scopuri medicale, așadar introducerea sa în chirurgia plastică a reprezentat o evoluție firească. În cazul lipoaspirației, laserul topește grăsimea din zonele vizate.

Ce presupune intervenția?

Procedura implică infiltrarea cu o soluție specială a zonelor vizate și introducerea unui tub special, denumit canulă, în țesutul adipos, prin incizii de 3-4 mm. Căldura emisă de laser lichefiază grăsimea,  în același timp limitând sângerarea, deoarece produce coagulare la nivelul vaselor mici. Ulterior, prin aceleași incizii se introduce o altă canulă, atașată la un sistem de vacuum, care are rolul de a aspira grăsimea topită.

Cui se adresează lipoaspirația cu laser?

Liposucția este o procedură ce se adresează atât femeilor, cât și bărbaților.

Candidatul perfect pentru intervenția de liposcuție cu laser este cel care are depozite de grăsime mici că dimensiuni în abdomen, coapse, feșe, brațe, gușă și zona mamară la bărbați. Procedura nu este recomandată în cazul depozitelor foarte consistente de grăsime, pentru acei pacienți fiind mai degrabă recomandată lipoaspirația clasică.

Care sunt principalele beneficii ale lipoaspirației cu laser?

Lipoaspirația cu laser este o procedura minim invazivă, iar inciziile minore se pot ascunde extrem de ușor de linia lenjeriei intime. Grăsimea topită de laser este aproape lichidă și foarte ușor de extras, astfel că nu se produc traumatisme la nivelul țesutului celular, nu se produc hematoame, iar recuperarea este mult mai ușoară, față de cea în cazul unei intervenții clasice.

De asemenea, trebuie să știi că nu doare! Intervenția se realizează fie cu anestezie locală, fie generală, în funcție de zona în care se acționează și de preferințele pacientului. Recuperarea durează doar câteva zile, iar dacă anestezia a fost locală, nici măcar nu presupune spitalizarea.

Lipoaspirația cu laser prezintă încă un avantaj major: ajută la refacerea colagenului pielii și remodelarea lui. Datorită stimulării producției de colagen subtegumentar, pielea devine mai fermă și mai netedă.

În ceea ce privește rezultatele lipoaspirației cu laser, acestea sunt de lungă durată dacă pacientul își păstrează greutatea. Se recomandă o dietă echilibrată și un program regulat de exerciții fizice, pentru ca aspectul pielii să se păstreze perfect.

Contactează-ne pentru o programare la numărul de telefon 0722 704 401 pentru a află toate detaliile!

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare