Tratamentul hiperhidrozei cu laser

Ce trebuie să știi despre Blefaroplastia Transconjunctivală Inferioară?
4 septembrie 2018
Lipoaspirația cu laser: procedură și beneficii
26 noiembrie 2018
Show all

Beautiful young woman on light background. Concept of using deodorant

Hiperhidroza este termenul medical care desemnează transpirația excesivă, problemă care afectează aproximativ 3% din populație și care oferă o stare aprofundată de disconfort pacientului. În timp ce transpirația este o funcție normală a organismului prin care se produce răcirea corpului, atunci când aceasta devine excesivă, se transformă într-o problema medicală care poate afecta modul în care relaționam cu cei din jur.

Transpirația excesivă poate fi idiopatică sau poate fi secundară diverselor afecțiuni (metabolice, nervoase). De asemenea, această poate să apară că reacție adversă la diverse medicamente. Este o afecțiune generală, care afectează ambele sexe și poate să apară la orice vârstă.

tratamentul hiperhidrozei

În ceea ce privește localizarea acesteia, trebuie menționat că hiperhidroza poate fi generală sau poate fi localizată, zonele cele mai predispuse fiind axila, talpa piciorului, palmele sau zona inghinală. Primul pas în tratarea acestei afecțiuni este, desigur, stabilizarea cauzei acesteia. Atunci când transpirația excesivă este un efect secundar al unei alte afecțiuni, singură modalitate prin care un tratament poate fi eficient este tratarea cauzei. Dacă, în schimb, hiperhidroza este idiopatică, atunci problema poate fi soluționată extrem de ușor, printr-o intervenție de specialitate: tratamentul cu laser pentru transpirația excesivă, disponibil în clinică noastră.

Tratamentul hiperhidrozei cu laser este o procedură inovatoare, care presupune dezactivarea glandelor sudoripare prin emiterea de energie laser cu ajutorul unei fibre optice introduse direct sub piele. Este o procedura minim invazivă, care se face sub anestezie locală. Dacă hiperhidroza este localizată la nivelul axilei, atunci intreventia presusupune realizarea a câte două incizii mici în fiecare zona axilară.

Care sunt avantajele tratamentului cu laser?

În primul rând este vorba de faptul că nu presupune sângerări și nici timp de repaus. Veți putea să va reluați activitățile zilnice imediat după intervenție, iar cicatricile sunt minime.

De asemenea, având în vedere că trăim în secolul vitezei, este important de menționat că procedura este una rapidă. Întreaga procedura durează aproximativ o ora, iar pacientul nu simte niciun fel de disconfort. Este suficientă o singură ședință! Și pentru că de fapt prima întrebare a oricărui pacient este: cât țin rezultatele, trebuie să știți că ablația cu laser este soluție permanentă, care rezolva 90% din transpirația excesivă. Acest lucru se traduce în faptul că nu mai trebuie să va schimbați de 10 ori pe zi, nu veți mai avea limitări în ceea ce privește relațiile sociale și nu veți mai simți acea permanentă stare de disconfort.

După intervenție, hidratarea este extrem de importantă și joacă un rol în procesul de revenire. Este important de menționat și că din fericire, riscurile asociate hiperhidrozei sunt rare, această fiind o intervenție sigură.

Transpirația excesivă este deseori o problemă asociată cu o stare de jenă din partea pacientului. Dar este important să identificăm problema rapid și să apelăm la un consult de specialitate pentru găsirea unei rezolvări eficiente și rapide.

Programează-te acum pentru un consult la numărul de telefon 0722 704 401 , că să afli mai multe detalii despre problema ta și cum poți să o rezolvi rapid.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare