Ce trebuie să știi despre Blefaroplastia Transconjunctivală Inferioară?

Mărirea buzelor cu acid hialuronic. Proceduri și costuri.
30 iulie 2018
Tratamentul hiperhidrozei cu laser
4 octombrie 2018

Tinerețe fără bătrânețe e un concept de basm, sau cel puțin asta credeam până când medicina ne-a demonstrat că e o opțiune cât se poate de valabilă.

Blefaroplastia este un bun exemplu în acest sens, soluționând o problemă extrem de vizibilă la nivelul feței. Este o intervenție chirurgicală menită să repare pleoapele căzute și implică îndepărtarea excesului de piele, mușchi și grăsime.  Aspectul de pleoape căzute apare cel mai des odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce acestea se întind, iar mușchii care le sprijină se slăbesc. Astfel, deasupra sau sub pleoape, se formează un exces de grăsime care determină aspectul căzut al sprâncenelor și al pleoapelor, precum și pungile de grăsime apărute sub ochi. Totuși, există și persoane care moștenesc genetic o predispoziție spre acumularea pungilor de grăsime sub ochi și care se confruntă cu această situație încă din tinerețe. Este o afecțiune care poate crea pentru pacient o stare crescută de disconfort, acesta deseori simțindu-se complexat și nevoit să își limiteze contactele sociale. Dar este important de știut că aspectul pleoapelor căzute sau a acumulării de grăsime are o rezolvare extrem de simplă, printr-o intervenție rapidă și sigură.

În cazul acestei proceduri, se poate interveni la nivelul pleoapei superioare pentru eliminarea pielii în exces, sau la nivelul pleoapei inferioare, pentru eliminarea acumulării de grăsime și a pielii în exces. Dacă pacientul nu prezintă piele în exces, ci doar o acumulare de grăsime la nivelul pleoapei inferioare, atunci poate opta pentru blefaroplastia transconjunctivală, o intervenție minim invazivă, mai rapidă și mai practică.

Blefaroplastia transconjunctivala inferioară este tipul de intervenție care rezolvă problema pungilor de grăsime de sub ochi, fără a fi necesară clasică incizie, eliminând astfel riscul unei cicatrici.

Ce presupune?

Acest tip de blefaroplastie presupune realizarea unei incizii pe partea internă a pleoapei, la nivelul conjunctivei, excizandu-se depozitul de grăsime.

Cui se adresează?

Blefaroplastia transconjunctivala rezolvă problema acumulării de grăsime, dar nu elimină și pielea în exces. Din acest motiv se adresează în special persoanelor care au pungi sub ochi, dar nu și o laxitate deosebită a pielii pleoapei, așadar persoanelor mai tinere.

Avantaje

Realizându-se în partea internă, această intervenție nu lasă niciun fel de cicatrici, este complet invizibilă. În plus, este o intervenție care se realizează în scurt timp, în regim ambulator. Anestezia este locală, iar pacientul nu simte niciun fel de disconfort în timpul intervenției.

După operație, pacientul se va bucura de un aspect vizibil îmbunătățit, rezolvarea acestei probleme având un impact important asupra esteticii feței. În plus, blefaroplastia are și avantaje de tip funcțional, îmbunătățind câmpul vizual.

Blefaroplastia

Așadar, blefaroplastia este o soluție rapidă și eficientă pentru o problemă des întâlnită la populația matură. Aspectul de pleoape căzute și aspectul general de oboseală care este redat de către acestea poate fi combătut ușor și rapid cu ajutorul blefaroplastiei.

Fă-ți o programare la numărul de telefon 0722 704 401 pentru a afla mai multe detalii!

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare