Marirea buzelor – Tratamentul cel mai folosit printre mileniali

Ai nevoie de operatie de ridicare a sanilor?
24 noiembrie 2019
Cum sa iti mentii aspectul sanilor tanar
4 decembrie 2019

Pentru a discuta despre procedura de marire a buzelor aleasa tot mai des de catre generatia milenialilor, va trebui mai intai sa intelegem unele caracteristici ale acestora.

Boom-ul social (media) a transformat complet felul in care oamenii se  comporta, felul in care arata, perceptia asupra propriei persoane si ideea de critica si schimbare a fost mai puternic acceptata. In urma transformarilor vazute la celebritati, la influenceri chirurgia plastica a iesit de sub tutela taboo, datorita necesitatii si dorintei fiecarei persoane de a arata cat mai bine. A arata excelent nu este usor de obtinut de aceea generatia “eu” a adoptat excelent ideea de chirurgie plastica.

Mama natura nu a incredintat pe toata lumea cu forme si infatisarea perfecta, insa a creat medicul chirurg care sa ii ajute pe cei ce isi doresc operatii precum marire sani, rinoplastie sau injectare de acid hialuronic pentru marire buze sa isi transforme infatisarea. In lumea social media accentul pe imagine se pune mai mult ca de obicei, camere peste tot, unghiuri diferite, este complet natural ca un milenial si nu numai sa isi doreasca sa arate perfect.

Injectarea cu acid hialuronic in buze este printre cele mai populare proceduri in materie de chirurgie plastica printre generatia de mileniali. Studiile arata ca peste 51% dintre mileniali cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani s-au gandit la aceasta alegere de a-si augmenta buzele si a-si realiza aceasta dorinta cat de curand posibil.

Inserarea cu acid hialuronic in buze este o procedura aleasa datorita stilului de interventie minimalist, adica inserarea cu acid hialuronic este discreta. Printre beneficiile acidului hialuronic se numara intinerirea infatisarii, reducerea de riduri si aspectul mai placut si mai voluptos al buzelor. Marirea de buze este un trend recent dezvoltat printre mileniali, necesitatea unei astfel de proceduri fiind din ce in ce mai mare.

De ce prefera milenialii procedura de marire buze?

In primul rand lucrul cel mai atractiv despre inserarea de acid hialuronic in buze este legat de faptul ca reprezinta o injectie cu efecte vizibile fiind noninvaziva. Un alt motiv este imbatranirea, in aceasta generatie se afandu-se si persoane peste 30 de ani care in urma stresului si obtinerii succesului arata mai in varsta, iar odata ajunsi la o situatie financiara dorita acestia isi permit sa obtina lookul tineresc pe care l-au pierdut in urma stresului, studiilor si a muncii.

Pe langa procedura de marire a buzelor mileniali mai apeleaza si la acid hialuronic pentru a-si ascunde sau rezolva semnele cele mai vizibile ale imbatranirii si anume ridurile, fie pe frunte fie in jurul buzelor.

Procedura nu dureaza mult, o astfel de procedura poate fi realizata foarte usor, practic de aceea prefera mileniali aceasta procedura, deoarece intr-o “pauza de masa” pot merge sa isi insereze acid hialuronic, aceaste injectii avand loc intre 10-20 de minute. Asta inseamna ca pentru a-si injecta acid hialuronic nu este necesar sa isi ia nimeni o intreaga zi libera ci dupa procedura pacientii se pot intoarce la munca.

Singurele efecte adverse care pot aparea sunt unele minimale, in zona buzelor sau alta zona unde pacientul isi aplica acid hialuronic poate aparea o roseata sau mici vanatai dar care trec destul de repede, in cateva zile efectele acestea eliminandu-se complet.

Rezultatele acestei proceduri de insertie de acid hialuronic in buze nu sunt permanente, asta inseamna ca dupa trecerea efectului care dureaza intre aproximativ 6 luni pacientii au posibilitatea sa aleaga din nou aceiasi procedura in cazul in care au fost multumiti de aceasta si isi doresc sa obtina din nou acea infatisare tinereasa. De asemenea in cazul in care pacientii au optat initial pentru un nivel prea mare de acid hialuronic dupa trecerea efectului de acid hialuronic au posibilitatea de a alege o doza mai mica si mai potrivita nevoilor fiecaruia. Aceste lucruri trebuie discutate cu medicul specialist pentru a alege exact ceea ce i se potriveste pacientului.

Alegerea procedurii de marire a buzelor este o alegere strict personala si se adreseaza persoanelor care au si simt nevoia de a isi imbunatatii infatisarea prin alegerea de augmentare de buze. Desi reprezinta un trend pentru mileniali, injectarea de acid hialuronic se adreseaza si altor grupuri de persoane si varsta. Buzele isi pierd aspectul si volumul tineresc in urma trecerii timpului, si este recomandata atat pentru mileniali cat si pentru persoanele peste 40 de ani. Marirea de buze creaza un look afrodisiac corelandu-se cu alte parti ale fetei, o astfel de procedura schimband infatisarea precum si perceptia asupra sinelui. In cazul in care ai buzele prea mici sau nu sunt suficient de voluptoase poti apela la augmentarea de buze.

Ai intrebari sau nelamuriri legate de ceea ce inseamna inserarea de acid hialuronic? Nu ezita, lasa-ne un comentariu cu dorinta ta legata de augmentarea de buze, iar noi iti vom raspunde la intrebarile pe care le ai.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare