Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic

Mărirea buzelor cu acid hialuronic. Proceduri și costuri.
30 iulie 2018

Acest termen este omniprezent în tratamentele anti-age, fiind o substanță naturală și benefică pentru corpul uman pe care dermatologii o folosesc în special pentru eliminarea ridurilor. În acestă manieră, acidul hialuronic a devenit foarte popular în domeniul medical și cel cosmetic. În adevăratul sens al cuvântului, nu este vorba despre un acid care exfoliază celulele moarte existente la nivelul pielii, ci are rolul unui agent de lubrifiere pentru păr, nervi, articulații și piele.

În general, produsele cosmetice și aici vorbim despre creme, au în componența lor și acest acid care mai este denumit și filler dermal. În urmă aplicări tratamentelor pe bază de acid hialuronic, pielea rămâne mai netedă și catifelată. Principalele beneficii pe care le deține, datorită structurii sale chimice sunt următoarele:

  • protejează organismul de anumiți viruși sau bacterii;
  • stimulează formarea colagenului;
  • accelerează procesul de cicatrizare;
  • și este aliat bun pentru prevenirea artrozelor.

Pentru a ne face o idee despre ce ar presupune acesta substanță vâscoasă, mult iubită de către actorii de la Hollywood, trebuie specificat faptul că acidul hialuronic este o moleculă compusă din zaharuri, regăsită în țesutul conjunctiv. O dată cu trecerea anilor aceasta se diminuează și persoanele care au grijă de aspectul lor sunt nevoie să apeleze la injectarea sa, înainte ca pielea să fie uscată și plină de riduri. Acidul hialuronic este benefic pielii, deoarece îi conferă elasticitate și suplețe, fiind cel care umple golurile existente dintre fibrele de colagen și elastină. Cu cât spațiile dintre cele două fibre sunt mai acoperite, cu atât pielea va deveni mai rezistentă, deoarece are puterea de a reține apa. Se pare că este un ingredient premium pentru hidratarea țesuturilor.

Un gram de acid hialuronic are capacitatea de a susține aproximativ șase litri de apă, o caracteristică extrem de importantă. Pielea conține 50% acid hialuronic, iar cea mai mare concentrație este regăsită la nivelul ochiilor și articulațiilor. Cei mai norocoși sunt bebelușii care au o piele extrem de fină, deoarece dețin cea mai mare cantitate de acid.

Substanța redă luminozitatea pielii, astfel încât cei care apelează la injectarea acestuia în anumite zone inestetice vizual (cearcăne, buze, pomeți, riduri) se vor bucura de un aspect mai proaspăt și odihnit. După intervenție, pacienții simt cum pielea lor este mai moale, deoarece straturile exterioare sunt instant revitalizate, datorită îmbunătățirii conținutului de apă din organism. Ba mai mult, este potrivit pentru toate tipurile de piele, indiferent dacă avem un ten sensibil, gras au mixt.

Un nou tip de acid hialuronic, greu de absorbit promite menținerea unui aspect ferm timp de doi ani, în anumite cazuri fiind necesară o injectare după nouă luni. Pe măsură ce acesta este utilizat, cantitatea scade cu fiecare intervenție. Țesuturile vor fi mult hidratate și efectul persistent.

Pentru cei care nu au nevoie de injectarea cu acid hialuronic, avem și un sfat bazat pe o anume dietă alimentară, aceasta incluzând fructe și alte produse alimentare. Este necesar un stil de viață echilibrat care să fie completat cu alimente bogate substanțe antioxidante: kiwi, portocale, ananas, castraveți, broccoli, dovlecel, ton, orez, arahide. Include în stilul tău de alimentație și alimentele menționate anterior, care îți vor conferii un aspect tânăr si fresh.

Dacă îți dorești un rezultat rapid, apelează la o clinică specializată pentru injectarea acidului hialuronic.  Pentru mai multe detalii despre procedură vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0722 704 401.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare