Operație de micșorare a sânilor – Detaliile pe care nu le știai

Ce trebuie să știi înainte de operația de Rinoplastie
11 octombrie 2019
5 Mituri despre Rinoplastie
21 octombrie 2019

Faci parte din grupa de femei care își dorește o intervenție asupra sânilor?

Ba mai mult, nu vrei să mai porți cupa E, ci ai fi mai fericită cu o mărimile A/B? Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre micșorarea sânilor și ce mituri se învârt în jurul conceptului:

       1. Probleme în alăptare

Alăptarea este în sine un proces complex și adesea anevoios, pentru multe tinere mămici, în special când se naște primul copil și corpul se transformă. Odată cu reducerea țesutului mamar, hrănirea copilului la sân poate fi un exercițiu solicitant, generator de frustrare și oboseală. Dacă ați trecut deja prin această experiență, nu este cazul să vă îngrijorați.

       2. Costuri uriașe

Precum majoritatea intervențiilor estetice invazive, operația de micșorare a sânilor nu este un drum cu un singur sens, ci presupune retușuri repetate pentru a menține un rezultat optim. Acest lucru implică răbdare din partea pacientului, riscuri și costuri. Dar știați deja acest lucru, nu-i așa? Totuși, nevoia de validare personală, stimă de sine și satisfacție la adresa propriei înfățișări, sunt greu de ignorat.

      3. Riscuri ridicate

Astăzi, riscul este minim în medicina modernă, dar există în contextul oricărei operații vă veți supune. Alegeți un medic bun, devotat esteticului, discutați deschis despre ceea ce vă doriți și mergeți împreună, cu încredere, către idealurile dumneavoastră.

      4. Vindecare lentă

Augmentarea, la fel ca micșorarea sânilor, creează un disconfort pe termen mediu sau lung, în funcție de particularitățile fiecăreia dintre dumneavoastră. În timp ce sunt femei care își reiau activitatea cotidiană la scurt timp după operație, sunt și femei care adună nopți nedormite. Medicul va face un plan de vindecare care să vă vină în ajutor, iar cu respectarea sfaturilor pe care le veți primi, depășirea perioadei de convalescență va veni natural.

      5. Ridiculizare socială

Sunteți pe punctul de a programa vizita la clinică, dar vă gândiți ce va spune lumea despre decizia dumneavoastră, cum vă va percepe și ce se va discuta în spatele ușilor închise? Mentalitățile sunt în plină transformare, schimbările (indiferent de natura acestora) sunt de preferat, iar dacă ele aduc un plus vieții dumneavoastră, sunt de dorit cu atât mai mult. Purtați-vă cu mândrie propria investiție.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare