5 Mituri despre Rinoplastie

Operație de micșorare a sânilor – Detaliile pe care nu le știai
17 octombrie 2019
Ce tip de implant mamar sa aleg
26 octombrie 2019

Decizia de a trece printr-o operatie de ajustare, reconstructie sau corectare a nasului nu este o decizie cu un verdict la care se ajunge usor. 

Multi se intreaba prima data cat costa o operatie la nas, deoarece pretul pentru o rinoplastie trebuie luat in considerare. Pe langa acest pret rinoplastie care poate sa difere de la o clinica la alta, exista si diferite informatii gresite despre Rinoplastie de aceea am creat 5 mituri despre Rinoplastie. 

Scopul este de a elimina confuzia si a ii alerta pe cei care iau in considerare o astfel de operatie despre informatiile eronate.

  • Rinoplastia este o operatie simpla si usoara

Aceasta informatie despre operatia la nas este complet gresita, rinoplastia fiind cea mai dificila si complexa operatie din ramura chirurgiei plastice. Medicii trebuie sa fie atenti la mai multi factori cand sfatuiesc pacientul sa isi faca operatia si trebuie sa fie extrem de atenti si la acesti factori in timpul operatiei. Operatia la nas trebuie sa aiba ca rezultat un nas ce se potriveste complet cu fata persoanei care a fost operata. De asemenea, in cazul in care pe nas exista o umflatura pe care medicii incearca sa o elimine sau sa o repare acestia trebuie sa ia in considerare fiecare particica a nasului atat din exterior cat si din interior pentru ca rezultatul sa fie pe placul persoanei operate. 

  • Orice medic de chirurgie plastica poate sa realizeze o rinoplastie

Intrebarea este oare ai lasa un gradinar sa se ocupe si de tevile din casa, sau un pescar sa se ocupe de varuit? Chirurgia plastica este o ramura mare a medicinei ce se ocupa de multe probleme si ajustari ale corpului, de la zona fetei pana la implanturi de silicoane si multe altele. Experienta in domeniul rinoplastiei isi spune cuvantul, detaliile sunt extrem de importante intr-o astfel de operatie estetica, deoarece nasul este o zona sensibila, iar estetic o deformare a nasului se observa mai mult decat o deformare a fundului. Deformarile la nas nu pot fi ascunse atat de simplu, iar daca cauzeaza si probleme acestea dau mai multe batai de cap pacientilor, deseori dorindu-si ca produsul final sa fie altfel. Aceste frustrari ale aspectului final dupa remodelarea nasului duc la dorinta unor alte operatii ceea ce semnifica si alte riscuri, dar si un alt pret al rinoplastiei. 

  • Operatia de rinoplastie se observa usor

Avand in vedere dificultatea unei operatii la nas felul in care opereaza doctorul si experienta acestuia conteaza foarte mult. Greseli mici in ceea ce priveste remodelarea nasului fie la barbati sau la femei conteaza foarte mult. Munca realizata de catre un incepator in domeniu va fi vizibila. Cineva cu experienta va reusi sa remodeleze nasul astfel incat sa arate cat mai bine si mai natural. In cazul unei operatii de deviere de sept medicii trebuie sa fie foarte atenti deoarece greseli in aceasta operatie pot rezulta in alte probleme de respiratie.  

  • Rinoplastia este o operatie ieftina

Fiecare caz in parte este special, iar preturile pentru rinoplastie difera, in cazul in care aveti nevoie de operatie pentru deviatie de sept (septoplastie) s-ar putea ca unele costuri sa fie acoperite de asigurarea dumneavoastra de sanatate. Pe langa costurile unei rinoplastii mai trebuie sa luati si in considerare tratamentele de dupa operatie, de aceea este recomandat sa vorbiti cu specialistul dumneavoastra si sa alegeti un pachet de rinoplastie care sa acopere toate costurile necesare unei astfel de operatie. 

  • Daca sunt barbat nu am nevoie de operatie la nas

Acesta este din nou un mit, aspectul stramb al nasului poate cauza atat probleme de respiratie unui barbat precum si scaderea increderii in sine. Rinoplastia la barbati este la fel de importanta ca si la femei, multi barbati au probleme in relatia conjugala datorita sforaitului, ce poate fi cauzat de un nas stramb, deoarece zgomotul produs cauzeaza probleme in timpul somnului pentru partener si familie. O operatie la nas nu este o decizie usoara dar alegerea unui specialist este foarte importanta, barbatii care opteaza pentru rinoplastie nu trebuie sa se simta jenati. Unele probleme ce necesita deviatie de sept sau rinoplastie sunt cauzate de lovituri produse chiar in copilarie. 

Acestea sunt doar cateva mituri despre rinoplastie. Decizia de a face o astfel de operatie la nas este importanta, de aceea trebuie sa va informati cat mai bine.
Va invitam sa ne spuneti in comentarii voi ce mituri sau informatii gresite ati aflat despre rinoplastie?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare