Tehnicile minim invazive în chirurgia estetică- un nou standard!

rejuvenare vaginala
Rejuvenarea vaginală – între aspectul fizic și cel funcțional
28 noiembrie 2018
De ce este endoliftingul intervenția preferată a vedetelor?
6 decembrie 2018

Auzim tot mai des vorbindu-se despre tehnici minim-invazive în chirurgia estetică, acestea deschizând orizonturi noi pentru pacienți. Persoane care până recent se simțeau complexate de anumite aspecte fizice dar se temeau de bisturiu, au acum șansa de a corecta aceste defecte fără a apela la clasicele intervenții chirurgicale. Dar dincolo de aspectul pozitiv imediat pe care îl denotă aceste tehnici minim invazive, este important să știm exact ce presupun, ce tipuri de probleme rezolvă și care sunt candidații ideali pentru acestea.

CE SUNT TEHNICILE MINIM INVAZIVE ÎN CHIRURGIE ESTETICĂ?

Asadar, interventiile minim invazive sunt operații care se realizează cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, precum tehnologia laser, fără a fi necesară efectuarea unor incizii mari pe corp. Laserul a revoluționat medicina estetică și poate fi utilizat pentru corectarea unei game variate de probeme. Este un dispozitiv cu o incredibilă precizie, care poate acționa atât la nivelul corpului, cât și al feței.

CANDIDATUL IDEAL

Știi că o tehnică minim invazivă este ceea ce ai nevoie atunci când dorești să corectezi mici defecte la nivelul feței sau al corpului.

Tehnicile minim invazive funcționează perfect pentru corectarea aspectului îmbătrânit al tenului, al bărbiei duble, sau în cazul pielii atrofice. Se poate acționa și pentru remodelarea facială prin refacerea liniei mandibulare, a bărbiei și a pomeților.

Endoliftul:

Este cel mai nou tip de lifting facial, in care cu ajutorul laserului se repara imperfectiunile de la nivelul fetei sau al gusei, și este unul dintre trendurile anului în materie de chirurgie estetică. De asemenea, hiperhidroza (transpirația excesivă) poate fi tratată definitiv prin intermediul laserului, intervenția fiind una extrem de simplă.

In clinica noastra, folosim Laserul EUFOTON SPECTRUM, cel mai mic laser fracționat din lume care încorporează tehnologia fracțională LIGHTSCAN.

DE CE SA APELEZI LA ACESTE TEHNICI MINIM INVAZIVE ÎN CHIRURGIE ESTETICĂ?

Există motive bine întemeiate pentru care chirurgia minim invazivă este atât de populară. Seria avantajelor pe care le prezintă este una extrem de complexă și poate convinge orice sceptic.

În primul rând, este vorba de simplitatea operațiunii. Clasicul bisturiu este scos din ecuație, și odată cu acesta, și anestezia generală. Durerea este mult mai redusă decât în cazul procedurilor chirurgicale clasice, iar starea de disconfort mult diminuată. Studiile au demonstrat faptul că pacienţii care au suferit intervenţii minim invazive au raportat dureri mai puţin intense, având nevoie de cantităţi mai mici de analgezice, sau chiar deloc. Foarte multe dintre tehnicile minim invazive se realizează în regim ambulatoriu, așadar pacientul poate pleca acasa la scurt timp după intervenție și își poate realua activitățile zilnice aproape imediat. Acesta este un mare avantaj, întrucât timpul este de cele mai multe ori, cea mai prețioasă resursă.

Acţiunea fototermală a laserului din ţesutul subdermal permite rezultate similare comparabile cu metoda chirurgicală, dar cu un confort mai mare pentru pacient, și aspect foarte important: fără cicatrici. Efectele sunt pe termen lung, iar tratamentul nu are efecte secundare.

Toate aceste avantaje sunt datorate preciziei echipamentului utilizat, iar laserul Eufoton Spectrum pe care îl utilizăm este lider in acest domeniu.

 

Pentru mai multe detalii despre aceste proceduri vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0722 704 401.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare