Augmentare mamara la 50 de ani

Unde se va pozitiona implantul mamar
18 februarie 2020
Raspunsuri la intrebari legate de labioplastie
1 martie 2020

“Varsta isi spune cuvantul” o vorba clasica romaneasca cand vine vorba despre orice situatie prin care trece omul, traind astfel cu ideea ca unele lucruri nu sunt posibile de la o anumita varsta. Boomul tehnologic precum si dezvoltarile pe partea de medicina transforma aceasta preconceptie aratand lumii intregi ca totul este posibil indiferent de varsta. Sa luam exemplu lui Jennifer Lopez care la 50 de ani a dansat la bara in mijlocul unui intreg stadion si a intregii lumi la Super Bowl Halfway Show reusind sa impresioneze prin miscarile sale precum si stamina sa. 

A-ti dori sa arati cat mai bine, mai perfect mai sanatos si mai sexy nu tine cont de varsta, este adevarat din pacate ca varsta ne afecteaza fizicul insa tot “timpul” a facut posibila avansarea in medicina si transformarea corpului cu ajutorul nivelului tot mai inalt al cunostintelor de chirurgie plastica. 

Operatii estetice precum cea de rinoplastie, augmentara mamara (marire sani), lifting fese, precum si alte operatii de genul sunt posibile chiar si pentru persoanele de 50 de ani, oricine reusind astfel  sa invinga efectele trecerii timpului. 

Din ce in ce mai multe femei peste 50 de ani doresc sa isi remodeleze corpul si sa obtina formele atat de dorite si acum mai mult ca niciodata o astfel de remodelare este posibila. 

Augmentarea mamara este o procedura ce se realizeaza de zeci de ani, ceea ce demonstreaza faptul ca se poate face si la femei peste 50 de ani, nu varsta defineste daca poate o persoana sa isi realizeze augmentara mamara sau nu, aici intervin alti factori.

Care sunt factorii care determina ca poti opta pentru marire sani si la 50 de ani?

Sanatatea este cel mai important factor care determina succesul si posibilitatea unei astfel de proceduri, pentru a-ti realiza o operatie de marire sani trebuie sa fii in apropierea greutatii tale ideale.

De asemenea este recomandat sa fii renuntat la fumat de o perioada, deoarece fumatul inhiba respiratia pielii si de aceea este important sa nu fumezi inainte de a avea operatia de marire a sanilor. In cazul in care nu ai reusit sa renunti la fumat in aceasta perioada este foarte important sa porti patchuri anti fumat cu cel putin 3 saptamani inainte de operatie si dupa operatie inca cel putin 3 saptamani. Datorita faptului ca fumatul inhiba pielea sa respire corect, corpul nu are alocat suficient oxigen ceea ce ingreuneaza perioada de recuperare a operatiei si poate cauza complicatii ulterioare. 

Va trebui sa te programezi pentru un control medical de rutina pentru a te asigura ca nu suferi de unele boli asociate varstei precum boli cardiovasculare sau diabet. Aceste informatii vor fi relevante pentru medicul chirurg, dar si pentru tine pentru a intelege riscurile ce presupun operatia de marire a sanilor pentru persoanele de 50 de ani. 

Pe langa controlul de rutina este necesar sa iti realizezi si o mamograma pentru ca medicul chirurg sa vada exact situatia actuala a sanilor tai. 

Augmentarea mamara se poate face impreuna cu procedura de lifting mamar

In cazul femeilor de 50 de ani impreuna cu augmentarea mamara este recomandata si un lifting mamar, in acest caz practic se rezolva 2 probleme asociate trecerii timpului printr-o singura operatie. 

In timpul consultatiei si a discutiei despre operatia de marire sani este important sa purtati o discutie despre procedura de lifting mamar pentru ca medicul chirurg sa va sfatuiasca exact cum se poate sa redobanditi formele pierdute. 

Lasarea sanilor este un efect complet normal dupa o anumita varsta, iar daca sunteti in situatia in care ati pierdut din greutate sau ati trecut prin sarcini cel mai probabil forma sanilor dumneavoastra s-a schimbat, iar o astfel de operatie vi se potriveste. 

Daca optati pentru marire sani cu lifting mamar, medicul chirurg va elimina piele extra adunata in timp, va repozitiona sanul, va introduce implantul si poate chiar sa va repozitioneze sfarcurile astfel incat forma acestora sa fie la fel ca la 20 de ani. 

In felul acesta perioada de recuperare este doar una singura, avand oportunitatea ca in cateva saptamani sa va recuperati complet si sa reveniti la viata dumneavoastra normala insa acum avand niste sani de invidiat. 

Este important sa stiti si ce fel de implant alegeti atunci cand alegeti augmentarea mamara, de asemenea in cazul in care ati trecut printr-o operatie de mastectomie sau dubla mastectomie este posibil sa redobanditi sanii prin reconstructie mamara

Aveti intrebari despre augmentarea mamara la 50 de ani? Lasati-ne un comentariu in partea de jos. 

 

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare