Raspunsuri la intrebari legate de labioplastie

Augmentare mamara la 50 de ani
21 februarie 2020
La ce sa fim atenti cand analizam imaginile Inainte si dupa marire sani
1 martie 2020

Deseori operatiile estetice sunt considerate subiecte taboo deoarece reprezinta schimbari pe care nu oricine le intelege si nu accepta nevoile unei opearatii estetice. Exista o sumedenie de proceduri la care orice persoana poate sa apeleze pentru a isi imbunatatii infatisarea si pentru a repara unele defecte din nastere, din cauza unor accidente, a unor boli sau alte situatii. Fiecare persoana trebuie sa stie ca se bucura de confidentialitate 100% cand vine vorba despre alegerea unei operatii estetice indiferent de aceasta si ca nu trebuie sa ii fie rusine in cazul in care doreste sa isi imbunatateasca infatisarea, indiferent de cauza.

Unele subiecte si unele proceduri estetice sunt putin mai delicate si deseori desconsiderate sau amanate din cauza rusinii, insa daca doriti sa aflati mai multe informatii despre ce presupune o operatie de labioplastie (miscorarea labiilor) cititi acest articol in continuare.

In primul rand atunci cand mergeti la medicul chirurg estetician trebuie sa stiti ca ii puteti comunica toate ingrijorarile si problemele legate de situatiile ce necesita interventii estetice, iar acesta va va ajuta, dand dovada de profesionalism. Pentru a va fi mai usor iata cateva intrebari comune despre labioplastie. 

Ce este labioplastia? 

Labioplastia este o procedura realizata de medicii chirurgi certificati ce presupune alterarea labiilor (labia majora si labia minora) cu scopul de a reduce presiunea, disconfortul sau durerea in timpul actului sexual sau in timpul exercitiilor fizice. 

Ce presupune o operatie de labioplastie?

In timpul operatiei echipa de medicii va va administra un anestezic local sau general astfel incat medicul chirurg va realiza incizii curate si precise pentru a ajusta si indeparta tesutul labiilor. Dupa procedura de ajustare a acestora medicul chirurg va realiza cusaturi atent pozitionate corect pentru ca zona operata sa se vindece complet.

Operatia este o procedura ce nu dureaza foarte mult, medicii chirurgi experimentati reusind sa realizeze aceasta procedura in jur de 2 ore, astfel ca pacientii pot sa se intoarca acasa de indata ce operatia este finalizata. 

Cat dureaza recuperarea dupa interventia de micsorare labii?

Dupa o operatie completa si de success de labioplastie pacienta trebuie sa se astepta la o perioada de 5-7 saptamani pentru a se recupera complet. Este indicat ca persoana sa nu depuna efort in primele zile, putand sa se intoarca inapoi la munca dupa 3 sau 4 zile de la operatie.
Durerea dupa operatie precum si inflamatia va disparea dupa cateva zile, din fericire exista solutii pentru durere. Medicul chirurg va va putea prescrie medicamente ce vor alina durerea insa si compresele reci vor ajuta in procesorul de vindecare si recuperare. 

Dupa cat timp pot sa fac exercitii?

Cel putin primele 4 saptamani efortul va trebui mentinut la minim pentru a permite zonei sa se vindece. In aceasta perioada nu este indicat sa alergati, sa faceti inot sau sa ridicati greutati de orice fel.

Activitatiile fizice ce au mai mult contact cu zona operata precum ciclismul, sexul sau echitatia trebuie evitate primele 6 saptamani complet. Cusaturile realizate se pot irita in urma a astfel de exercitii.

Este recomandat sa faceti un minin de miscare, asta reprezinta urcatul unor scari (insa nu foarte multe), mersul la plimbare, mersul sa fie incet si relaxant atat pentru corp cat si pentru minte. 

Dupa cat timp pot sa ma epilez?

La fel ca si recomandarea anterioara legata de activitatiile intense si aceasta activitate trebuie amanata pentru cel putin 6 saptamani. Nu trebuie sa va epilati nici cu lama nici epilare cu ceara deoarece poate afecta zona operata. Este foarte important sa lasati aceasta parte a corpului sa se vindece complet chiar daca majoritatea dintre femei isi epileaza vulva si nu labia minora. Aveti grija de zona aceea cat mai mult posibil, epilatul este considerat periculos dupa labioplastie. 

Este labioplastie la fel ca si rejuvenarea vaginala?

Rejuvenarea vaginala este o procedura complet diferita fata de labioplastie, labioplastia presupune procedura de micsorare labii in timp ce rejuvenarea vaginala canalul vaginal.

Este foarte important sa nu va fie frica sa puneti intrebari si nici sa nu va fie rusine indiferent daca va doriti o operatie de miscorare a labiilor sau o vaginoplastie (rejuvenare vaginala).

Comunicati cat mai deschis cu medicul dumneavoastra chirurg pentru a intelege exact ce presupune aceasta operatie si cum o astfel de operatie va poate reda increderea in sine. 

Ce intrebari aveti despre labioplastie?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare