Unde se va pozitiona implantul mamar

La cat timp poti relua antrenamentele dupa implant mamar
9 februarie 2020
Augmentare mamara la 50 de ani
21 februarie 2020

Implantul mamar este una dintre cele mai faimoase proceduri si una dintre cele mai des intalnite in materie de operatii estetice la femei, acest lucru se datoreaza multor factori sociali si economici. In urma dezvoltarilor tehnologice precum si  medicale apelarea la o astfel de operatie este mai usoara decat oricand insa este foarte important ca pacientul sa fie cat mai informat in legatura cu o astfel de procedura. 

In cazul in care iei in considerare o operatie de marire sani este relevant sa ai o discutie deschisa cu medicul tau chirurg si care sa activeze de mult timp in chirurgie estetica. Este important sa ii adresezi medicului tau chirurg cat mai multe intrebari despre procedura pe care urmeaza sa o realizeze pentru a fi sigur ca ai toate informatiile necesare la indemana. 

O astfel de intrebare ce trebuie adresata este legata de pozitia implanutului mamar deoarece o astfel de operatie iti va afecta corpul si figura precum si felul in care te simti de aceea este important sa stii cat mai multe detalii despre implantul mamar si pozitia acestuia. 

Multe dintre paciente nu stiu ca exista diferite optiuni de plasare a implantului mamar, acesta poate fi plasat sub muschi sau deasupra muschilor totodata fiind diferiti factori ce determina plasarea implantului, dar si tipul de implant.

Printre factorii care determina pozitia implantului tau mamar se numara: greutate, varsta, tipul de corp, starea de sanatate, precum si antecedente medicale, marimea implantului dorita, implant salin sau din silicon, dar nu in cele din urma propriile dorinte si preferinte. 

Aici intervine si expertiza medicului chirurg, care in urma experientei, precum si a operatiilor realizate iti poate oferi sfaturi si te poate directiona catre alegerea unei pozitii cat mai optime. Este extrem de important ca fiecare pacient sa realizeze diferenta dintre cele 2 tipuri de pozitii, dar si avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele. 

Pozitia pentru marire sani sub glandulara

Aceasta pozitie se refera la pozitionarea implantului mamar peste muschii, tehnic in timpul operatiei implantul va fi pozitionat peste muschii pieptului, intre acestia si tesutul sanului deja existent. 

Pozitionarea aceasta peste muschii este recomandata persoanelor care doresc sa isi mareasca sanii, dar si sa alapteze, practic medicul chirurg va plasa implantul sub glandele mamare permitand oricarei femei sa alapteze pe vitor. 

Avantaje: Dupa operatia de marire a sanilor cu pozitionarea implantului sub glandulara veti putea sa faceti exercitii fara griji si fara o prea mare miscare a sanilor. In acelasi timp disconfortul dupa operatie va fi mai putin simtit in acest caz. 

Dezavantaje: O astfel de procedura va modifica infatisarea sanului, aspectul nenatural poate aparea in unele cazuri, iar in cazul unei mamograme scan-ul va fi mult mai neclar.

Pozitia pentru marire sani submusculara

Marirea sanilor submusculara se realizeaza prin plasarea implantului mamar partial sub muschiul pieptului cunoscut sub denumirea de pectoralis major, aceasta este o tehnica diferita fata de operatia sub glandulara a implantului mamar. 

Avantaje: Ca si avantaje pacientele ce opteaza pentru o astfel de operatie de marire a sanilor isi vor putea realiza mamograme ce vor oferi rezultate mult mai clare si concise.

Un alt avantaj pe care multe dintre femei si-l doresc este aspectul natural, in urma plasarii implatului sub muschii pieptului rezultatul va arata mult mai natural, evitand astfel efectul de plasticos

Dezavantaje: Dupa operatie in functie de caz exista sansa ca perioada de recuperare sa fie putin mai dificila si mai indelungata decat a celor care opteaza pentru operatia de marire sani subglandulara.

Indiferent de procedura aleasa cel mai important rol in pozitionarea implantului mamar il are muschiul pieptului. Practic muschiul pieptului determina pozitionarea optima, acest lucru va fi determinat de catre medicul chirurg ce va realiza procedura. Fiecare pacient ce opteaza pentru augmentarea mamara va avea un nivel diferit de tesut muscular precum si o densitate diferita fata de alti pacienti. In urma inspectiei corporale realizata de medicul chirurg si a cazului in sine, acesta va recomanda una dintre cele 2 operatii, fie cea subglandulara, fie cea submusculara. 

Este foarte important sa aveti o discutie deschisa cu medicul chirurg despre ceea ce va doriti, despre sanatatea dumneavoastra, despre felul in care doriti sa va arate corpul, discutia deschisa trebuie purtata de la inceput cu medicul chirurg pentru a va putea intelege dorintele si a va putea oferi exact ceea ce este mai bun, recomandat pentru dumneavoastra cand vine vorba de augmantarea mamara sau orice alta operatie estetica. Ganditi-va ca o astfel de schimbare va va marca atat fizic cat si psihic, iar o operatie reusita se bazeaza si pe o relatie de incredere reciproca.

Tu ce intrebari ai despre pozitionarea implantului mamar?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare