La cat timp poti relua antrenamentele dupa implant mamar

Ce trebuie sa stim inainte de abdominoplastie
6 februarie 2020
Unde se va pozitiona implantul mamar
18 februarie 2020

In momentul cand te decizi sa apelezi la un implant mamar sunt multipli factori ce trebuie luati in considerare, unul dintre acesti factori la care probabil nu te-ai gandit, este exercitiul fizic dupa o operatie de marire a sanilor. Pentru multe persoane ce apeleaza la implant mamar pentru marire sani, exercitiul fizic si sportul sunt foarte importante, iar sa se puna inapoi in miscare este extrem de relevant si important si nu doresc ca o interventie de marire sani sa le opreasca din exercitiul fizic si din miscare pentru mult prea mult timp. 

Majoritatea femeilor ce isi fac opteaza pentru marire sani fac si exercitii ce necesita mult efort si multa miscare, precum cross fit, jogging, alergare, tenis sau echitatie. Astfel de exercitii intense sunt foarte sanatoase si recomandate pentru persoanele carora le place miscarea continua si intensa, insa pentru persoanele care doresc sa isi faca implant mamar pot fi periculoase astfel de antrenamente. 

Dupa o astfel de operatie de marire de sani este extrem de important sa fiti precaute in ceea ce priveste exercitiul fizic, desigur fiecare operatie de marire a sanilor este unica si trebuie sa vorbiti cu medicul dumneavoastra chirurg in legatura cu reluarea exercitiilor dupa implantul mamar, insa uite cateva sfaturi si informatii despre aceasta situatie. 

Astfel de exercitii pot ingreuna recuperarea dupa o marire de sani de aceea este important sa asteptati cel putin 6 saptamani dupa operatie pentru a prevenii aparitia unor complicatii sau situatii in care rana cauzata de operatie sa nu se vindece complet. In aceasta perioada timpul de repaus trebuie mentiunt si este important ca persoana ce si-a facut operatie de marire a sanilor sa se odihneasca si sa isi recupereze fortele.

Aceste sfaturi trebuie urmate cu multa atentie deoarece implantul mamar poate chiar sa isi schimbe pozitia daca apelati la exercitii fizice mult prea repede. Lasa-ti zona in care ati fost operata si tesutul din acea zona sa isi reformeze din nou elasticitatea normala si sa isi repare, vindece rana. 

In cazul in care chiar doriti sa faceti miscare fara a ingreuna si a pune mult prea multa presiune asupra corpului dupa o anumita perioada de la operatia de implant mamar puteti sa faceti niste exercitii simple de yoga, in functie de operatie si bandaj aveti sansa sa faceti putin inot la bazin sau indinderi, exercitii de pillates foarte simple si minime. 

Alergatul in aceasta perioada nu este deloc recomandat deoarece se accentueaza presiunea asupra ranei si asupra vindecarii insa mersul, plimbarile simple in aer liber sunt o alternativa recomandata, aveti sansa prin aceste plimbari sa va faceti un nou traseu de jogging prin minimul de exercitiu, plimbatul.

In oricare dintre aceste exericitii simple trebuie sa fiti constiente de felul in care va simtiti si felul in care corpul reactioneaza la aeste exercitii minime. In cazul in care simtiti dureri sau neplaceri apelati la odihna si renuntati la exercitiu pana mai tarziu cand corpul isi reface sanantatea. In cazul in care durerea persista apelati medicul specialist si relatati exact ce fel de exercitii ati realizat. 

Tu ce fel de intrebari ai despre implantul mamar? 

 

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare