Ce trebuie sa stim inainte de abdominoplastie

Cum stii daca chiar ai nevoie de rinoplastie?
4 februarie 2020
La cat timp poti relua antrenamentele dupa implant mamar
9 februarie 2020

Dorinta de a avea un abdomen perfect este o dorinta din ce in ce mai comuna, un astfel de abdomen arata forma fizica precum si sanatatea acelei persoane, insa in ciuda unor exercitii si a sportului acel abdomen cu patratele nu poate fi reconstituit. 

Motivul pentru care in ciuda activitatii fizice cele 6 patratelele nu se formeaza se datoreaza efectelor normale ce apar in viata, fie vorba de nasterea unui copil, de imbatranire sau de fluctuatiile de greutate. 

Prin intermediul interventiei de abdominoplastie muschii abdomenului ce au fost separati datorita acestor efecte asupra corpului si va indeparta orice piele si grasime extra. 

Primul pas este cel mai important, in momentul in care te decizi ca ai dori sa apelezi la o astfel de procedura este relevant sa iti gasesti un medic chirurg certificat si cu experienta in astfel de proceduri. In timpul discutiei cu medicul este necesar sa ii adresezi cateva intrebari legate de experienta sa, de felul in care va proceda in timpul operatiei, putand chiar sa-i ceri poze cu transformarea altor pacienti pentru a vedea efectul complet al acestei interventii. 

In acelasi timp increderea reciproca este importanta, orice probleme de sanatate, orice operatii si practic istoricul medical al tau trebuie dezvaluit. In timpul unei intalniri sau consultatii cu medicul ce va realiza abdominoplastia trebuie sa vorbiti despre ce doresti exact sa obtii de la abdominoplastie si cum se poate realiza aceasta abdominoplastie. 

In general in timpul operatiei medicul chirurg va indeparta cu grija grasimea si pielea extra ce nu permite formarea celor 6 patratele, reunind totodata muschii abdominali, in unele cazuri medicul chirurg va apela la liposuctie pentru a contura abdomenul intr-o forma ireprosabila. O astfel de operatie pe termen lung iti va oferi abdomenul dorit, asta in cazul in care nu mai apar fluctuatii in greutate sau o sarcina, in cazurile acestea muschii abdomenului s-ar putea modifica. 

La ce sa te astepti dupa abdominoplastie?

Dupa ce medicul chirurg a realizat abdominoplastia ti se va aplica o haina ce iti va compresa stomacul, aceasta compresa trebuie purtata de la 4 la 6 saptamani (in functie de caz), aceasta compresa are rolul de a reduce inflamatia aparuta in mod normal dupa orice operatie.

Primele zile din recuperare s-ar putea sa simtiti unele dureri in zona sau disconforturi insa medicul chirurg va va prescrie o reteta pentru dureri. In acelasi timp este important sa stiti ca pozitia corpului in prima saptamana va fi una de sezut atat in timpul somnului cat si cand va plimbati, practic fiind indoiti veti permite operatiei (taieturii) precum si pielii sa se obisnuiasca cu schimbarea.

Dupa maxim 10 zile de la operatie va veti putea relua pozitia normala a corpului. Este foarte recomandat sa umblati dupa aceasta operatie chiar din prima zi, cel putin 3 plimbari pe zi pentru o buna circulatie a sangelui si pentru a impiedica formarea unor chisturi.

Exercitiile fizice ce necesita mai multa miscare a corpului (alergarea sau ridicarea de greutati) sunt permise 6 saptamani dupa operatia de abdominoplastie.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare