Cum stii daca chiar ai nevoie de rinoplastie?

Intrebari despre operatia de reconstructie mamara
12 ianuarie 2020
Ce trebuie sa stim inainte de abdominoplastie
6 februarie 2020

Simti deseori un disconfort cand vine vorba despre forma nasului tau sau intampini probleme in respiratie (in timpul zilei sau cand dormi)? Aparenta fizica a nasului este unul dintre multiplele probleme cu care se confrunta unele persoane in legatura cu infatisarea lor. Nasul este elementul central al fetei precum si un element extrem de important pentru supravietuirea si traiul corect al unui om. De aceea forma si felul in care acel nas se comporta este foarte imporant. 

Acest articol este adresat celor ce doresc sa stie daca au nevoie de o operatie de rinoplastie si motivele pentru care ar trebui sa iti faci o rinoplastie. De asemenea daca ai suferit un accident sau o trauma ce ti-a deformat nasul acest articol te poate ajuta sa descoperi daca ai nevoie de operatie la nas. 

Rinoplastia cunoscuta sub denumirea comuna ca si operatie la nas este una dintre cele mai cautate operatii in randul operatiilor estetice, este o operatie ce necesita un nivel ridicat de experienta, talent si exercitiu ce trebuie realizata cu grija, iar o consultatie cu un medic specialist este o prioritate in cazul in care decideti sa aveti o astfel de operatie la nas. 

In functie de necesitati o rinoplastie este realizata de un chirurg specialist ce lucreaza cu partile din care este realizat un nas (cartilaj, mici oase, tesut moale ce formeaza infatisarea si forma nasului) pentru a le modifica si a oferi forma si infatisarea dorita de cel care este operat. Prin operatia la nas sau rinoplastie, atat functia nasului si functionalitatea sa cat si infatisarea nasului se modifica, insa un chirurg specialist va va transforma nasul astfel incat sa tina cont si de preferintele personale cat si de forma naturala si anatomica a fetei. 

Cum sa identifici faptul ca ai nevoie de rinoplastie?

Daca esti constant nemultumit sau nemultumita de forma nasului tau, de felul in care te simti in special atunci cand esti in public si daca consideri ca increderea in tine insuti sufera din aceasta cauza, este momentul sa afli ca exista solutii pentru a indrepta (literalmente) aceasta situatie. Poate forma nasului tau este prea mare sau prea mica si nu ti se potriveste sau poate nasul iti este stramb (un nas stramb ar putea cauza si unele probleme de sanatate) si doresti sa il modifici. Prin operatia la nas un medic specialist te va putea ajuta sa scapi de infatisarea nedorita. 

In cazul in care ai suferit o rana la nas sau te-ai nascut cu unele anormalitati ce te impiedica sa ai o respiratie corespunzatoare, septoplastia te poate ajuta in acest fel. Practic in cazul in care forma nasului te impiedica sa respiri corespunzator va fi necesara o alterare a septumului (septumul este un cartilaj lung ce se prelinge pe centrul nasului), aceasta modificare a septumului prin septoplastie, respectiv rinoplastie daca se vor dori si modificari in ceea ce priveste partea estetica a nasului vor duce la imbunatatirea functiei nasului, aceea de a respira corect. 

O astfel de anormalitate a nasului poate aparea si la cei care au mic “deal” sau o umflatura de-a lungul nasului. In cazul in care intampini o astfel de problema ai sansa sa apelezi la medici specialisti ce te pot ajuta in indreptarea situatiei. 

Ai vreo intrebare legata de rinoplastie? 

 

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare