Ce trebuie să știi înainte de operația de Rinoplastie

Ce nu stiai despre liposuctie
7 octombrie 2019
Operație de micșorare a sânilor – Detaliile pe care nu le știai
17 octombrie 2019

Înainte de a începe să discutăm despre ceea ce trebuie să știi atunci când vrei să îți faci operația de Rinoplastie, aș vrea să vedem ce înseamnă rinoplastia. Această operație la nas are rolul de a ”repara” anumite probleme ale acestuia, fie provenite din urma unor accidente, fie provenite din naștere sau pur și simplu să satisfacă anumite complexe pe care le au unele persoane. Intenția acestei operații de rinoplastie este de a regla proporțiile nasului și de a oferi un aspect natural și o armonie facială ușor vizibilă.

Pași utili pe care să îi ai în vedere înainte de a-ți face acest tip de operație

1. Vei avea nevoie de cel puțin 10 zile de repaus total

Având în vedere faptul că operația de Rinoplastie este una destul de complicată, aceasta necesită un repaus de cel puțin 10 zile deoarece este nevoie de o recuperare intensificată și de monitorizare medicală atentă. Asta înseamnă că trebuie să îți iei un concediu medical de la locul de muncă și să te focusezi pe relaxare, odihnă și o alimentație echilibrată ca totul să decurgă ușor și normal în ceea ce privește vindecarea.

2. Poate dura până la un an pentru a vedea rezultatele totale ale Rinoplastiei

Este bine de știut că rezultatele totale ale operației pot fi văzute abia după un an de la momentul operației. Inițial, în primele zile se va observa nasul umflat datorită intervenției, iar noua formă va putea fi și ea observată, însă nu în totalitate deoarece nasul va fi într-o continuă refacere. Se va observa acea umflătură timp de câteva luni, însă cu timpul și cu acordarea unei îngrijiri corecte la nivelul nasului, aceasta va dispărea complet și te vei putea bucura de noua formă a nasului.

3. Este indicat să nu faci antrenamente sportive timp de lună

Pentru a nu îți pune în dificultate recuperarea post operatorie, indicat ar fii să nu faci exerciții sportive cel puțin o lună. Este foarte important acest lucru mai ales dacă ți-ai făcut această operație pentru a corecta o deviație de sept, însă și pentru celelalte tipuri de rinoplastie este la fel. Dacă pulsul cardiac trece de 100, această problemă poate cauza vânătăi, umflături și chiar sângerare, punând operația în pericol.

4. Alege un medic estetician bun, potrivit pentru nevoia ta

Un sfat bun de urmat ar fi acesta de a-ți alege un doctor despre care ai auzit doar lucruri bune, ți-a fost recomandat de mai multe persoane că își face treaba la un nivel înalt și se ocupă de pacienții lui cu îndemânare. Este foarte important acest pas deoarece operația de rinoplastie este una foarte complicată, poate chiar cea mai complicată atunci când vine vorba de chirurgie plastică și este necesară o experiență semnificativă în domeniu și o atenție deosebită la detalii. De asemenea, doctorul trebuie să fie deschis pentru a-ți oferi sfaturi și îndrumare atât înainte, cât și după operație.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare