Cum ne recuperam dupa labioplastie

Lucruri de stiut despre operatia de augmentare mamara
23 aprilie 2020
Cat dureaza rezultatul unui lifting mamar
12 mai 2020

Procedura de labioplastie este din ce in ce mai intalnita in rangul femeilor ce doresc sa isi repare defectul la nivelul labiilor, defecte ce pot deseori cauza probleme si dificultati serioase in viata de zi cu zi. 

Exista diferite nivele si situatii in care se raporteaza o femeie, diferite nivele si situatii in care o femeie are incredere in sine, se simte bine in corpul ei si exista unele cauze ce o fac pe o femeie sa se simta descurajata, sa se rusineze sau chiar sa sufere in tacere din cauza unor probleme fizice deranjate. 

Unul dintre aceste subiecte ce este deseori considerat subiect tabuu sau un subiect ce este considerat rusinos este forma labiilor. Exista multe femei ce au labia lasata, un lucru ce se intampla din diferite motive. 

Mediul online din fericire ne ofera intr-o prima faza un mediu sigur, de incredere in care astfel de probleme pot fi discutate fara probleme si fara rusina asa ca suntem aici sa va spunem ca acesta este un spatiu sigur in care putem sa vorbim despre problema labiilor lasate si cum pot fi acestea remediate. 

Labia lasata apare atunci cand partea “labia minora” practic buzele vaginale dezvolta un exces de piele ce cauzeaza disconfort, neplaceri, dureri iritatii indiferent de tipul de imbracaminte si indiferent de tipul de exercitiu realizat. 

Orice femeie este foarte constienta de aceasta problema si simte disconfortul fizic si psihic in fiecare zi. Din fericire exista solutii pentru astfel de probleme, astfel incat printr-o operatie labioplastie se poate repara acest defect. 

Prin operatia de micsorare labii se indeparteaza pielea in exces si in felul acesta labiile recapata o forma normala si naturala, iar disconfortul simtit dispare dupa ce se recupereaza persoana ce a apelat la labioplastie. 

Cum decurge recuperarea dupa labioplastie?

Dupa operatia de labioplastie inca veti simti unele neplaceri in acea zona, exista sansa sa apara mancarimi si sa fie zona mai inflamata dupa interventia de micsorare labii. Dupa procedura a 2 sau a 3-a zi zona va fi extrem de inflamata insa nu este necesar sa va speriati sau sa intrati in panica, acel moment va fi varful inflamatiei dupa aceea usor usor inflamatia va disparea in urmatoarele saptamani complet. 

Mancarimea insa va persista o perioada, cel putin prima saptamana, in cazul in care mancarimile in acea zona persista mai mult de o saptamana mergeti cat de repede posibil la un consult. Mancarimea normala in prima saptamana este naturala deoarece reprezinta vindecarea zonei, orice mancarime care persista dupa aceasta perioada se poate datora unei infectii sau unei reactii alergice la medicatie. Prima saptamana va fi mai dificila, atunci vor aparea si unele dureri, insa dupa prima saptamana durerile se vor diminua semnificativ. 

Cum poti spori procesul de vindecare dupa labioplastie?

Dupa operatia de labioplastie este important sa va odihniti si sa nu faceti efort fizic, alimentatia si in special hidratarea fac parte din vindecarea corecta. In cazul in care simtit o inflamatie puternica compresele reci va pot ajuta sa le diminuati. Este extrem de important sa nu aplicati nimic asupra zonei operate decat daca medicul chirurg va recomanda sau va ofera aprobare. Asigurati-va ca mergeti la control dupa aceasta operatie pentru ca medicul chirurg sa va verifice zona operata. 

Vor ramane cicatrici dupa labioplastie?

Farmecul procedurii de labioplastie este ca medicii vor folosi cusaturi ce se dizolva in timp astfel ca sansa ca orice cicatrice sa ramana este minima, iar chiar daca ramane vreo cicatrice aceasta se va “ascunde” natural in deja formele labiei, aceasta avand natural o forma de straturi de tesut / piele suprapuse, astfel ca in aceste incretituri cicatricea va ramane complet “invizibila”.

Dupa cat timp pot sa fac sport si sa revin la activitatiile zilnice?

Pentru cele care se intreaba cand pot sa revina la sport, perioada recomandata de cand puteti incepe sportul este dupa 3 sau 4 saptamani, este recomandat sa incepeti cu exercitii usoare dupa care sa exersati diferite activitati sa vedeti cum va simtiti. 

Pentru a relua activitatile sexuale este important sa discutati cu medicul chirurg pentru a va analiza operatia de labioplastie insa in general aceste activitati se pot relua intre 6 si 8 saptamani dupa ce a fost realizata operatia de micsorare a labiilor. Desigur puteti afla mai multe detalii din articolul despre cu Intrebari si raspunsuri despre micsorare labii.  

Dupa operatia de labioplastie si recuperarea completa veti vedea ca ve veti simti complet diferit, atat increderea in sine cat si felul in care va simtiti va fi refacut, iar disconfortul simtit inainte va disparea. 

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare