Lucruri de stiut despre operatia de augmentare mamara

Cum decurge recuperarea dupa operatia de augmentare mamara
13 aprilie 2020
Cum ne recuperam dupa labioplastie
26 aprilie 2020

Fiecare femeie isi admira corpul si formele in oglinda personala, se analizeaza si isi observa trasaturile fizice incat din momentul in care acestea incep sa se dezvolte. Femeile fiind reprezentantele sexului frumos este o reactie absolut normala sa inteleaga faptul ca sunt mereu privite si analizate, admirate chiar criticate. 

Chiar femeile intre ele se critica si isi compara corpul, asa ca este natural ca femeile care nu au fost inzestrate de mama natura cu sani foarte mari sa isi doreasca o reformare a sanilor. 

Marimea sanilor este direct legata si de increderea in sine a unei femei, chiar de fericirea ei in viata si fericirea ei in general. Este important pentru o femeie sa se poate uita la ea insasi si sa fie mandra de formele ei. 

Pentru a obtine formele perfecte, indiferent ca este vorba de marirea sanilor, marirea de buze sau alt fel de modificare este necesar sa se apeleze la o operatie sau o procedura estetica ce trebuie realizata de un medic chirurg specialist in astfel de probleme. Medicul chirurg va reusi sa va gestioneze dorintele si sa va ajute sa realizati exact ceea ce doriti si sa obtineti formele pe care le doriti. 

Ce trebuie sa stii in legatura cu operatia de augmentare mamara?

Majoritatea femeilor isi doresc o interventie de augmentare mamara insa nu sunt sigure cum operatia de marire sani le va transforma corpul si ce forma, marime vor avea sanii. In primul rand marimea sanilor se bazeaza pe alegere personala, asta precum si tipul de implant mamar ales. Medicul chirurg poate realiza o simulare a sanilor pe care vi doriti astfel incat sa va puteti face cat de cat o imagine despre cum va vor arata sanii dupa operatie. 

In functie de diferite trasaturi fizice pe care le aveti, medicul chirurg va va recomanda cea mai buna marime de sani astfel incat acestia sa nu va cauzeze probleme ulterior operatiei de augmentare sani. 

In cazul in care va doriti o interventie de marire sani puteti include in aceiasi operatie si un lifting mamar, astfel incat forma sanilor sa va fie una robusta, tinereasca si naturala. Acest lucru este deseori omis si trebuie mentionat deoarece majoritatea femeilor nu isi doresc doar sani mai mari ci isi doresc sani care sa fie “pe pozitii” si sa arate extraordinar de bine atat in sutien cat si in costum de baie. 

Forma areolei poate fi schimbata in timpul maririi de sani si a liftingului mamar, multe dintre femeile ce isi doresc o schimbare recurg la schimbarea areolei deoarece aceasta poate capata in timp un aspect urat. Areola este zona maronie din jurul sfarcului si in cazul unor femei aceasta areola este mult prea mare sau pare deformata si de aceea femeile ce apeleaza la operatie de marire a sanilor recurg si la modificarea areolei. 

Acest lucru il puteti discuta deschis cu medicul chirurg in timpul consultatiei pentru a va intelege pe deplin dorintele. In cazul in care doriti sa alaptati este recomandat sa amanati modificarea areolei pana dupa realizarea familiei. 

Este important sa discutati cu medicul chirurg in timpul consultatiei daca doriti sau nu sa alaptati sau daca planuiti sa aveti copii in viitor, astfel incat medicul chirurg va va recomanda o diferita procedura ce nu va va afecta zona sfarcurilor si glandele mamare. Practic procedura de augmentare mamara nu se va face prin incizii la nivelul sfarcurilor ci prin incizii inframamare care nu ar trebui sa afecteze abilitatea dumneavoastra de a alapta in timp. 

Exista persoane care au sfarcurile inversate sau retrase, daca observati acest lucru sa stiti ca este o trasatura genetica dar poate fi cauzata si de trauma sau accident. In acest caz prin marirea de sani puteti cere si sa vi se refaca, corecteze sfarcurile in timpul augmentarii mamare. Aceasta procedura este simpla si se realizeaza printr-o simpla incizie care va “repozitioneaza” sfarcul incat sa fie un sfarc normal si natural. Daca nu doriti augmentare mamara insa doriti doar corectare de sfarc acest lucru poate fi din nou posibil, un simplu consult medical cu un chirurg specialist va poate ajuta sa rezolvati problema. 

Un alt lucru relevant, dupa operatia de marire a sanilor sfarcurile s-ar putea sa fie putin mai tari si sa fie destul de “aplatizate” pe piept, acest lucru este normal si se intampla in primele zile dupa augmentarea mamara. Va dura putin pana ce sfarcurile isi vor recapata forma naturala si “pufoasa” si se vor “lasa”, asta pana in momentul in care implantul s-a asezat, dupa care forma sfarcurilor va fi una naturala. 

Tu ce intrebari ai despre operatia de marire a sanilor? 

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare