Cum decurge recuperarea dupa operatia de augmentare mamara

Lifting Facial Chirurgical vs Lifting facial non invaziv
4 aprilie 2020
Lucruri de stiut despre operatia de augmentare mamara
23 aprilie 2020

Sunt diferiti factori dupa care fiecare persoana se ghideaza in viata, unul dintre acesti factori este nevoia de a arata mereu bine, de a crea mereu o buna prima impresie si de a evidentia cele mai bune trasaturi. Deseori unele aspecte personale fie ele fizice sau morale ne impiedica sa dam tot ceea ce e mai bun din noi chiar daca ne dorim extrem de mult. 

In viata de zi cu zi este foarte important sa ai o foarte buna incredere de sine, in puterile tale si in ceea ce realizezi, astfel incat sa obtii succesul cat mai usor. 

Multe persoane nu reusesc sa treaca peste unele dezavantaje fizice, exista multe femei care nu au aceiasi incredere in sine din cauza faptului ca au sanii mult prea mici, acest lucru fiind deseori considerat un dezavantaj chiar de ele insusi. 

De aceea multe dintre aceste femei apeleaza la operatia de marire sani, nu doar pentru a isi augmenta sanii ci si pentru a isi augmenta increderea in sine, augmenta increderea in propriile forte si a-si creste stima de sine. 

Multe dintre pacientele care au ales operatia de marire a sanilor relateaza faptul ca experienta a fost una complet transformatoare, insa nu mereu exista informatii despre cum au ajuns acolo. Procesul intreg de operatie la sani este unul important, iar recuperarea face parte din acest proces al reincrederii in sine. 

Operatia de marire sani este una dintre cele mai populare alegeri in materie de operatii estetice la nivel global, in Statele Unite ale Americii fiind pe locul 1 ca alegere. Femeile se declara incantate de alegerea facuta, fericirea lor crescand substantial.

Informatiile despre cum decurge operatia si cat dureaza recuperarea sunt foarte importante deoarece in acest fel va puteti decide exact asupra operatiei precum si a timpului in care sa recurgeti la operatia de marire a sanilor. Poti afla mai multe detalii in articolul despre alegerea tipului de implant mamar pentru a intelege mai bine optiunile pe care le ai atunci cand alegi operatia de augmentare sani.

Daca iti doresti sa obtii formele dorite si sa iti maresti sanii ai mai multe posibilitati pentru a face acest lucru si diferite tipuri de implant mamar. Augmentarea mamara se face pe baza de alegeri personale, dar si la recomandarea medicului chirurg, astfel incat in cazul in care doriti sanii foarte mari sau mult prea mari pentru constitutia dumneavoastra trebuie sa cunoasteti si faptul ca exista sansa sa aveti probleme de spate.

Augmentarea mamara se face dupa fiecare caz in parte, iar fiecare corp si pacient are un anumit caz, timpul de recuperare al fiecarei persoane difera din aceasta cauza. In medie dupa operatia de marire sani pacientul va avea nevoie de un timp aproximativ de 6 saptamani de recuperare. 

Desi aceasta perioada poate parea indelungata sunt multe paciente care declara ca se simt bine chiar si dupa o saptamana de la operatie, reusind sa faca un minim efort. Dupa operatie veti primii diferite sfaturi in legatura cu recuperarea de la medicul dumneavoastra chirurg.

La ce trebuie sa te astepti chiar dupa operatie? Dupa ce te intorci din sala de operatie, corpul tau isi va revenii din anestezie, te vei simtii putin ametita si ciudat, existand si sansa sa apara unele disconforturi si mici dureri. Acestea sunt normale, la fel si senzatia de ameteala si vor disparea dupa cateva ore de la operatie. Este recomandat ca sa ai pe cineva dupa operatia de marire a sanilor pentru a avea cine sa te conduca acasa. Odihna este foarte necesara in aceste momente. 

Prima saptamana va fi una mai dificila, astfel ca vor aparea dureri, deoarece corpul se vindeca in aceasta perioada, medicul chirurg iti va prescrie medicamente sau chiar injectii pentru a alina durerea avuta. Nu trebuie sa te sperie aceste zile, sunt doar o perioada in care corpul se ajusteaza dupa operatie. Dupa aceasta saptamana cel mai probabil te vei putea intoarce la job, unde este important sa nu faci prea mult efort. 

Deja din a 2-a sau a 3-a saptamana vei avea sansa sa introduci mici schimbari in activitatile tale si sa incepi cu putin sport si putine exerciti, niste plimbari lungi la inceput dupa care exercitii scurte care nu vor pune presiune pe corp. 

In cazul in care esti pasionata de jogging sau calarait in functie de recuperarea ta ai putea cam dupa 2 luni de zile de la operatia de marire a sanilor sa reiei si aceste activitati. 

Dupa toata aceasta perioada este momentul sa te bucuri de noua aditie a corpului si de noile tale forme, astfel ca acum vei realiza cat de importanta a fost marirea de sani pentru increderea ta in sine. 

Ai intrebari sau nelamuriri despre perioada de recuperare?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare