Lifting Facial Chirurgical vs Lifting facial non invaziv

Procedura de marire buze realizata pentru un aspect subtil
22 martie 2020
Cum decurge recuperarea dupa operatia de augmentare mamara
13 aprilie 2020

Masina timpului inca nu s-a inventat, nu exista inca o metoda de a te intoarce in timp sau a da timpul inapoi si a reveni la infatisarea avuta. Trecerea timpului precum si alte intamplari din viata noastra au un efect asupra infatisarii noastre si in special asupra fetei. Ingrijorarile, netratarea sau neingrijirea pielii duc la efecte asupra acesteia. In timp pielea de pe fata se lasa in jos, apar riduri si semne majore ale imbatranirii.

Din fericire chiar daca nu exista o masina a timpului exista metode de a readuce o forma naturala si frumoasa fetei. O forma tinereasca si care sa elimine infatisarea imbatranirii. Aceasta forma se obtine cu ajutorul tehnologiei moderne, a medicinii estetice, prin intermediul unui lifting facial. 

Ramura medicinii chirurgicale a trecut printr-o sumedenie de schimbari in evolutia sa, devenind o forta majora in schimbarea infatisarii unei persoane. S-au adus diferite dezvoltari si in partea de rejuvenare faciala, lifting facial. Imbunatatiri semnificative si care te pot ajuta sa ajungi la o decizie legata de ce procedura sa iti realizezi cu usurinta. 

Ramura estetica a medicinei permite oricarei persoane sa isi aleaga tipul de procedura, o persoana care doreste sa isi imbunatateasca infatisarea, care doreste sa aiba parte de look-ul acela tineresc al fetei poate alege procedura de lifting facial chirurgical sau cea de lifting facial non invaziv, iar ca o formula de mijloc exista si alternativa unui lifting facial cu fire de suspensie, aceasta fiind o procedura minim invaziva.

Aceste 3 metode reprezinta interventia unui specialist intr-un mod complet diferit. Existand partea clasica a lifitingului, liftingul chirurgical ce reprezinta realizarea de incizii mici pentru a ridica si intinde pielea si a ii oferi fermitate si elasticitate. Cealalta parte este liftingul non invaziv care datorita dezvoltarilor stintifice iti permite sa iti duci pielea si forma fetei cu 20 de ani in urma. Acest tip de lifting este cunoscut sub denumirea de lifting facial cu injectare si este o metoda ce presupune injectarea de acid hialuronic la nivelul pielii fetei sau buzelor fara a fi nevoie de o metoda invaziva precum interventia chirurgicala (incizii la nivelul fetei).

Asadar exista si varianta 3 in ceea ce priveste liftingul facial, acesta fiind cel cu fire de suspensie speciale inserate pentru a sustine pielea obrajilor si a fetei.

Care dintre cele trei proceduri de lifting facial sa le alegi? 

In primul rand acest tip de procedura presupune o comunicare deschisa si directa cu specialistii din domeniul esteticii. Acestia va vor putea oferi sfaturi personalizate in privinta alegerii tipului de procedura pe care ar trebui sa il luati in calcul. Totodata va va oferi rezultate si va va arata poze ale persoanelor dupa si inainte de operatie, de aceea este relevant sa fiti atenti atunci cand discutati cu medicul specialist pentru a vi se oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lifting facial chirurgical

Este folosit de foarte mult timp si preferat de multe persoane este o procedura ce presupune repozitionarea pielii si a muschilor fetei si gatului. Acest lucru se realizeaza pentru a intinde pielea fetei, in urma acestora eliminandu-se pielea lasata si muschii lasati. Medicul chirurg va trebui sa realizeze cateva incizii invazive in jurul fetei pentru a reduce ridurile si liniile adanci din piele. In urma acestei proceduri clasice medicul chirurg va si indeparta excesele de piele de pe fata, lasand astfel fata neteda si tanara. In felul acesta persoanele care apeleaza la lifting facial chirurgical vor obtine o infatisarea remarcabila si tinereasca. 

Datorita dezvoltarilor din medicina aceste incizii se pot realiza la nivel endoscopic care reduc inciziile si durera persoanei care isi realizeaza operatia de lifting facial chirurgical. 

Liftingul facial non invaziv 

Este in general folosit pentru persoane putin mai tinere si care au nevoie de a scapa de unele riduri datorita stresului acumulat in diferite medii precum facultate, locul de munca sau alte medii. Liftingul facial non invaziv are acelasi efect ca si un lifting facial chirurgical, practic ii ofera persoanei care isi realizeaza o astfel de procedura o infatisare tinereasca si fresh, diferenta fiind ca se realizeaza fara anestezie si fara taieturi. 

Procedura de lifting facial non invaziv se realieaza prin fillere si injectii la nivelul pielii ce contureaza falca si adauga volum obrajilor si pometilor. In acelasi timp aceasta procedura reduce efectul ridurilor si a liniilor adanci din fata. 

In urma acestei proceduri pacientul se poate astepta ca aceste rezultate sa dureze intre un an si 2 in functie de tipul de injectare aleasa si de materialul ce se injecteaza. 

Persoanele care apeleaza la oricare dintre aceste 3 tipuri de lifting facial (lifting facial chirurgical, lifting facial non invaziv sau lifting facial cu fire de suspensie) au in comun:

  • O piele lasata
  • Riduri pe fata, frunte, in jurul buzelor
  • Pielea de pe barbia, obraji foarte moale
  • Pielea de pe gat lasata
  • Riduri adanci in jurul ochilor
  • Pierderea formei naturale, tineresti a mandibulei, falcii

Prin aceste proceduri reparandu-se astfel aceste efecte ale timpului la care este supus tenul fetei. 

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare