Lucruri de stiut inainte de Rinoplastie

Ce tip de implant mamar sa aleg
26 octombrie 2019
De ce apeleaza femeile la implanturi mamare
4 noiembrie 2019

Te-ai decis sa obtii nasul perfect insa doresti sa afli cat mai multe informatii despre ce inseamna aceasta operatie la nas. Probabil ai deja in minte si cum doresti sa arate nasul tau dupa rinoplastie. 

Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de face o operatie la nas

  1. Sa fii foarte hotarat/hotarata cand alegi rinoplastia

Motivul pentru care doresti sa apelezi la aceasta operatie chirurgicala trebuie sa fie unul foarte puternic. In primul rand trebuie sa fi sigur pe tine si pe aceasta dorinta deoarece o schimbare de genul poate avea diferite efecte. Rinoplastia va schimba felul in care arati si felul in care te simti. Cauta cat mai multe informatii astfel incat sa ajungi la o decizie corecta si un pret bun pentru rinoplastie. Creaza-ti un sistem de suport pentru a fi complet pregatit(a) pentru aceasta schimbare, apeleaza la prieteni sau la familie pentru pareri asupra nasului tau si asupra modului in care doresti sa arate nasul tau pentru a ajunge la o decizie optima. 

  1. Nu este o operatie simpla

Pe langa o hotarare ferma trebuie sa stii si faptul ca operatia la nas nu este o operatie simpla. Rinoplastia este una dintre cele mai complicate proceduri ale chirurgiei plastice, remodelarea nasului necesitand atentie sporita, un chirurg experimentat si un simt estetic puternic dezvoltat astfel incat operatia de rinoplastie sa iasa cat mai perfect. 

      3.Comunicare deschisa

Trebuie sa ai o comunicare cat mai deschisa cu medicul specialist pentru ca acesta sa reuseasa sa iti remodeleze nasul dupa dorinte. Rinoplastia la barbati este deseori mai complicata acestia find mai nehotarati, trebuie si acestia sa comunice cat mai mult si cat mai clar detaliile despre rinoplastie si remodelare astfel chirurgul sa aiba toate informatiile necesare in timpul procedurii. Pe langa relatia deschisa cu medicul trebuie sa ai o relatie deschisa si cu oamenii importanti din viata ta, decizia ta de a apela la operatia estetica trebuie sa fie comunicata corect astfel incat recuperarea sa fie mai usoara. Comunicarea deschisa te va ajuta si pe tine sa accepti schimbarea precum si importanta recuperari. 

  1. Complexitatea operatiei

Comunicarea si alegerea unui medic chirurg pentru rinoplastie sunt extrem, extrem de importante. Un medic chirurg fara experienta nu va reusi sa formeze nasul astfel incat sa arate perfect si natural. Chiar si medicii cu experienta pot intampina probleme in timpul rinoplastiei, iar prin discutiile cu medicul chirurg vei intelege toate riscurile si faptul ca operatia nu o sa fie 100% perfecta datorita complexitatii unei astfel de operatie. Un medic experimentat va reusii sa opereze astfel incat nasul sa iasa cat mai bine si cat mai aproape de dorintele tale. Pe langa operatia de rinoplastie in sine sunt multi alti factori de care trebuie sa te ingrijsesti tu personal. 

  1. Recuperarea si vindecarea dupa rinoplastie

Este foarte important ca dupa operatie si dupa remodelare sa fii foarte atent la ceea ce iti spune medicul in privinta vindecarii si in privinta recuperarii. Dupa operatie s-ar putea sa apara vanatai, de aceea trebuie sa ai si tu personal grija de felul in care protejezi nasul. Zona din jurul nasului se poate umfla si pot aparea dureri neprevazute. In urma unei astfel de operatii corpul incearca sa vindece zona afectata si tu trebuie sa ii oferi toate metodele pentru a face asta. Trebuie sa te odihnesti, sa mergi inapoi la medic pentru a vedea progresul vindecarii, sa iti iei tratamentul prescris si sa te mentii hidratat/hidratata. In cazul umflaturiilor o bucata de carne rece sau gheta invelita intr-un prosop iti va ameliora umflatura si durerea. 

  1. Nu te dezarma

Chiar si in cazul in care pare ceva infricosator, rinoplastia iti poate realiza dorinta de a avea un nas ce se potriveste cu restul structurii tale faciale. In cazul in care intampini probleme nu te dezarma, exista solutii pentru ele. Fie ca relatia cu medicul chirurg este dezamagitoare fie nu esti convins(a) sa stii ca sunt si alti chirurgi care ofera pachete si preturi pentru rinoplastie, avand sansa sa incerci sa comunici ceea ce iti doresti cu altcineva. In cazul in care dupa operatie ti se pare ca nasul tau nu arata cum ti-ai dorit nu te ingrijora, vorbeste cu medicul tau chirurg, acesta nu este rezultatul final, nasul doar acum incepe sa se vindece si sa ajunga la forma dorita. Pastreaza-ti optimismul!

 

Tu ce lucruri ai dori sa stii despre rinoplastie sau ce lucruri ai aflat deja?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare