Mituri despre liposuctie

Operatie la nas – intrebari la prima consultatie
29 decembrie 2019
Intrebari despre operatia de reconstructie mamara
12 ianuarie 2020

Determinarea fiecarei persoane este in concoordanta cu informatiile pe care le detine, liposuctia fiind una dintre cele mai alese proceduri in materie de chirurgie plastica datorita efectelor sale ce reduc grasimea din corpul uman.

Liposuctia este o operatie ce elimina grasimea din corp, un astfel de mesaj ca si titlu de articol, ziar, stire la televizor atrage enorm de multa atentie datorita faptului ca fiecare persoane isi doreste sa scape de cateva kilograme in plus. Insa un efect negativ al acestor dispersari de mesaje este informatia transmisa gresita, informatia care in timp devine ireala, un mit, ba chiar o legenda. Pentru a intelege mai bine exact cum va poate ajuta o liposuctie abdominala sau lipoaspiratie venim in ajutorul celor care au auzit informatii eroante pentru a “sparge” si elimina miturile.

1)  Doar femeile apeleaza la liposuctie abdominala

Aceasta informatie este complet neadevarata, exista o sumedenie de barbati ce doresc sa obtina forme diferite, iar prin lipoaspiratie acestia pot sa obtina mai usor un corp dorit, un corp de vis, un corp pe care se pot lucra muschii mai usor. Liposuctia este pentru a elimina grasimea din corp si a ajuta in formarea “patratelelor” de pe abdomen.

2)  Liposuctia este recomandata daca vrei sa slabesti

Liposuctia se adreseaza tesuturilor grase, grasimilor greu de eliminat prin exercitii sau dieta si de aceea este recomandata in cazul in care o persoana doreste sa isi sculpteze corpul mai usor, liposuctia fiind doar una dintre metodele prin care se poate scapa mai usor de grasimi, o alta interventie fiind abdominoplastia. Este recomandat ca persoanele ce apeleaza la liposuctie sa fie destul de aproape de greutatea si forma dorita a corpului.

3)  Recuperarea este foarte usoara dupa o lipoaspiratie

Procedura de lipoaspiratie abdominala este o procedura ce necesita putin timp de recuperare fata de alte proceduri chirurgicale, insa in urma pierderii de grasimi din corp este totusi coprului ii este necesar sa se recupereze, sa se obisnuiasca cu pierderea de grasime din corp, aceasta perioada difera de la caz la caz. Este important ca dupa o procedura de liposuctie abdominala sa iti acorzi putin concediu pentru recuperare.

4)  Liposuctia este doar pentru cei tineri

Un alt mit complet eronat deoarece pentru o operatie de liposuctie este important ca pacientul sa fie sanatos. Unele probleme de sanatate pot impiedica procedura de liposuctie insa un om sanatos indiferent de varsta poate apela cu incredere la mana doctorilor chirurgi pentru a isi sculpta corpul in functie de preferinte. In timpul consultatiei este important sa ii destainui medicului estetician tot ceea ce planuiesti si cum exact doresti sa iti arate corpul.

5)  Liposuctia elimina celulita

Desi liposuctia elimina tesut gras, il elimina pe cel care este mai subtire, celulita este o iregularitate a corpului, o iregularitate cauzata de grasimea subcutenoasa, iar liposuctia in ciuda altor beneficii nu poate elimina celulita. Pentru cei ce doresc eliminarea celulitei sunt recomandate alte procedure si metode a repara pielea.

Tu ce fel de informatii gresite ai auzit despre liposuctie?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare