Operatie la nas – intrebari la prima consultatie

Reconstructia mamara – Intrebari si raspunsuri
12 decembrie 2019
Mituri despre liposuctie
5 ianuarie 2020

Fiecare persoana este determinata sa isi schimbe infatisarea si sa isi reconstruiasca increderea in sine, de aceea probabil infatisarea nasului va afectat suficient incat ati ajuns in pasul in care doriti sa apelati la mana chirurgilor si sa va faceti o operatie de rinoplastie.

Decizia de a va face o operatie la nas fie pentru infatisarea sa sau pentru a rezolva unele probleme nazale nu a fost usoara, este extrem de necesar sa luati si urmatoarele decizii legate de rinoplastie cu aceeasi incredere.

Doctorul estetician ales pentru rinoplastie trebuie sa aiba mai multe atuuri pentru a va asigura ca operatia la nas pe care o va face va fi exact ceea ce va doriti. Acestea sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le intrebati pe doctorul estetician in momentul in care mergeti la consultatie:

Este in regula sa intrebati medicul estetician ce experienta are, ce certificari, diplome si cum a obtinut acele certificari, diplome si de cat timp se ocupa de operatii de rinoplastie. Experienta si cazurile prin care a trecut acel medic estetician la care mergeti pentru consultatia de rinoplastie sunt la fel de relevante precum diplomele.

Numarul de rinoplastii realizate precum si rata de success a acelor rinoplastii sunt un factor ce trebuie luat in considerare, de asemenea sa intrebati medicul estetician daca clientii au fost multumiti de rinoplastie si daca a fost nevoie sa se realizeze operatii aditionale.

Procedura pe care medicul chirurg o va folosi in timpul operatiei, daca este sigur ca nasul va arata cum doriti dumneavoastra, daca este o operatie minimalista sau presupune o tehnica mai complicata sunt alte intrebari ce trebuie aduse in discutie.

Nu ezitati sa va focusati pe cazul dumneavoastra in sine si problemele cu care va confruntati. Aceste detalii precum si detaliile legate de proceduri, operatii anteriore, dar si alergii sunt informatii ce trebuie comunicate cu medicul chirurg pentru a va intelege cat mai bine situatia si a va face o recomandare optima nevoilor dumneavoastra.

Experienta medicului chirurg precum si rata de success trebuie explicata in functie de sexul dumneavoastra, operatiile de rinoplastie la femei fata de barbati sunt diferite. Forma nasului precum si fizionomia dorita difera de la barbati la femei si la fel si rezultatele dorite, in cazul in care doriti un nas mai subtire, mai feminin experienta medicului estetician si rata de success cu rinoplastiile la femei trebuie sa va fie comunicata numaidecat.

Alte intrebari pe care trebuie sa i le adresati medicului estetician despre rinoplastie sunt legate de perioada de recuperare si ce presupune aceasta, cat timp trebuie sa mentineti bandajul, ce presupune medicamentatia adminstrata pentru durere sau ce urme sau vanatai pot aparea dupa operatie. In cadrul acestei conversatii este necesar sa primiti si informatii despre cand veti putea sa vedeti varianta finala a formei nasului dumneavoastra si rezultatul final dupa rinoplastie. In functie de fiecare caz aceasta poate varia.

Nu neglijati sansa ca rinoplastia sa nu iasa complet cum va asteptati, rinoplastie este o procedura complicata, iar in cazul in care dupa rinoplastie nu sunteti multumiti trebuie sa intrebati medicul estetician ce puteti face in acest caz, exista sansa sa intervina fara cost sau sunt anumite conditii ce trebuie indeplinite pentru a va realiza si transforma nasul exact dupa dorinte.

Tu ce fel de intrebari ai despre rinoplastie?

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare