RINOPLASTIA

De ce să iei în considerare liposucția după sarcină
2 iunie 2019
Deviatia de sept vs Rinoplastia – care e diferenta dintre ele si cum stii daca esti candidatul ideal?
28 iunie 2019

Ce este rinoplastia

Rinoplastia este o operatie de chirurgie estetica a nasului, care are rolul de a da o forma si o marime nasului in echilibru si simetrie cu restul fetei.

Pe scurt, nu toti oamenii au un nas perfect la nastere, astfel cu progresele facute in chirurgia plastica, nasul poate fi adus la o forma aproape de perfectiune cu ajutorul unui chirurg. Intrucat nasul este elementul central al fetei si ca urmare are o importanta estetica deosebita, modificarea formei sau a dimensiunilor piramidei nazale poate determina schimbarea semnificativa a infatisarii. De aceea, operatia de remodelare a nasului este probabil cea mai frecvent practicata interventie chirurgicala estetica in zilele de azi

Efectele operatiei de rinoplastie
Printr-o operatie de acest tip se obtine un echilibru in ceea ce priveste aspectul trasaturilor faciale dar si o crestere a increderii in sine a pacientului, astfel imbunatatirile estetice pe care un chirurg le poate face prin operatia de rinoplastie constau in:

  • scaderea dimensiunilor nasului in raport cu structura fetei, astfel incat sa obtina o imagine echilibrata si bine proportionata;
  • corectarea latimii nasului, atat la nivelul bazei nazale cat si a varfului;
  • modificarea profilului nazal
  • corectia varfului nasului in cazul in care este cazut, are o forma proeminenta sau este prea ridicat;
  • ingustarea si schimbarea formei narilor;
  • corectia asimetriilor prezentate in anumite cazuri de deviatie nazala;

Tipuri de rinoplastie

Exista doua tipuri de abordare ale operatiei la nas

  1. Rinoplastia inchisa care presupune realizare unor mici incizii pentru fiecare nara, care vor permite introducerea instrumentelor medicale in vederea remodelarii nazale cu ajutorul carora chirurgul estetician va corecta aspectul nasului. Un avantaj al acestei proceduri este faptul ca cicatricile sunt interne, implicit nu sunt vizibile. Insa, un dezavantaj in ceea ce priveste zona si tipul de remodelare ar fi limitarea zonei intrucat nu poate fi modificat aspectul varfului nasului prin modul inchis de rinoplastie.
  2. Rinoplastia deschisa va expune oasele si cartilajele nazale printr-o incizie externa pe columela ( portiunea de tesut care separa narile ) ce permite indepartarea pielii de pe suprafata nasului. Marele avantaj la acest tip de operatie la nas consta in accesul total al chirurgului pentru orice tip de schimbare anatomica a nasului, fiind o procedura complexa. Singurul dezavantaj ar fi timpul de recuperare care dureaza putin mai mult decat in cazul rinoplastiei inchise,insa aceasta procedura este la fel de sigura si uneori chiar mai eficienta.

In final, rinoplastia este uneori o alegere si alteori o necesitate. Daca decizia este bine cantarita, operatia este bine executata si se respecta indicatiile medicale post-operatorii, ea are numai beneficii asupra pacientului.

Beneficiile rinoplastiei

Beneficii din punct de vedere al sanatatii

Imbunatatirea respiratiei nazale este un aspect extrem de important cand vorbim despre sanatatea pacientului. In cazul in care respiratia nazala este ingreunata, pacientul va respira pe cale orala, fapt ce duce la cresterea riscurilor alergiilor si virozelor. Imbunatatirea respiratiei nazale, realizata fie prin rinoplastie sau septoplastie va facilita respiratia naturala, sanatoasa. Prin operatia de rinoplastie se rezolva si deviatiile unor valve nazale sau hipertrofia de cornete.

Beneficii din punct de vedere psihologic

Imbunatatirea aspectului fizic are un impact emotional benefic asupra pacientilor. Dintre toate beneficiile emotionale, sporirea increderii in fortele proprii este, cu siguranta, printre cele mai importante. In urma rinoplastiei si a imbunatatirii aspectului fizic pacientii se simt mai increzatori, au o viata sociala mai bogata, iar in urma acestei schimbari de atitudine toate aspectele vietii de zi cu zi sunt imbunatatite.

 

Vezi rinoplastie pret pentru a afla tariful pentru aceasta operatie la nas.

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare