Terapia Vampir – tratamentul minune de regenerare a pielii & părului

Cum alegi implantul mamar potrivit pentru tine
10 decembrie 2018
De ce să iei în considerare liposucția după sarcină
2 iunie 2019

De mii de ani, femeile din întreaga lume caută să își păstreze aspectul impecabil al tenului, apelând la diverse trucuri. Dacă acum câteva sute de ani, Terapia Vampir putea să va ducă cu gândul la tehnici mistico-obscure, în 2018 este de fapt  un tratament care nu are nimic de-a face cu asta. Din contră, este una dintre cele mai în vogă proceduri ale momentului, cunoscută pentru efectele excepționale.

Personajul principal al tratamentului este chiar sângele propriu al pacientului, mai exact trombocitele. Efectul terapeutic al acestora a fost descoperit și utilizat în medicină încă din anii ’80, în chirurgia cardiacă, mai apoi în ortopedie, iar recent, și în chirurgia estetică.

Terapia Vampir, sau PRP (Platelet-Rich Plasma) presupune recoltarea sângelui propriu al pacientului într-o eprubetă specială, proba fiind apoi supusă unui proces de centrifugare, pentru separarea plasmei și a trombocitelor de restul elementelor din sânge. Poate nu știați, dar trombocitele sunt acele celule din sânge care conțin sute de proteine cunoscute că factori de creștere, care sunt extrem de importante în stimularea și formarea de noi fibre de colagen pentru piele sau pentru vindecarea unor leziuni la nivelul tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și articulațiilor. Injectate în piele, trombocitele au un puternic efect de rejuvenare, hidratând tenul în profunzime și oferind un aspect mult întinerit.

Intreaga procedură poate fi realizată în cabinet, în regim ambulatoriu, iar injectarea se realizează imediat după recoltare și centrifugare. Procedura durează aproximativ 40 de minute și nu este dureroasă, întrucât pacientului i se aplică o crema cu anestezic pe zona tratată.

Terapia Vampir este indicată pentru…

A corecta orice imperfecțiune a tenului! Ridurile și liniile fine ale feței prin lifting facialpielea lipsită de elasticitate și vitalitateaspectul care nu este neted, lipsa de volum la nivelul obrajilor sau pielea cu aspect obosit sunt elemente care sunt tratate cu Terapia Vampir.

Terapia poate fi folosită și ca prevenție în cazul părului subțire sau care începe să cadă mai mult decât de obicei.

Principalele avantaje ale terapiei vampir?

În primul rând, este o terapie 100% naturală, care folosește ca ingredient principal chiar sângele pacientului, așadar nu intervine niciun alt factor extern. Este o procedura de chirurgie estetica non-invazivă, care nu doare, și nu necesită timp de recuperare. Pacientul își poate relua activitățile cotidiene imediat după procedura.  Rezultatele sunt foarte bune și se mențin pe termen lung, pielea fiind întinerită și cu un aspect mult mai plăcut.

De câte ședințe este nevoie pentru ca terapia vampir sa isi facă efectul?

Primele rezultate se observă imediat după prima ședința, dar de obicei sunt indicate trei astfel de proceduri, efectuate la interval de aproximativ o luna. Pacienții care optează pentru Terapia Vampir vor observă că tenul lor arată din ce în ce mai bine pe măsură ce trec lunile. Asta se întâmplă pentru că plasma stimulează celulele stem ale pielii să producă mai mult colagen, să crească alte celule noi și să activeze astfel procesul de reîntinerire a pielii. Această creștere de noi celule generată de PRP durează de la câteva săptămâni la câteva luni, ceea ce face ce rezultatele să se vadă în timp.

 

Cine recomandă terapia vampir?

În ultimii ani, Terapia Vampir este preferata vedetelor de la Hollywood și a sportivilor de performanță. Kim Kardashian, Tiger Woods, Rafael Nadal, Maria Sharapova, dar și Simona Halep au apelat la această tehnică pentru a obține un ten vizibil mai odihnit și mai întinerit.

Dacă îți dorești și tu să te bucuri de un ten întinerit și hidratat, contactează-ne pentru o programare la numărul de telefon 0722 704 401!

Maximilian Muntean
Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean este absolvent a Facultatii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca si medic Primar in Chirurgie Plastica, Chirurgie Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

Comments are closed.

gdpr-image
Utilizarea acestui site presupune acceptarea termenelor si conditilor, regulilor de preluare a datelor cu caracter cofidential si a politicii de utilizare cookies.
Informatii suplimentare